avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru ...

Bună seara!
Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru achiziționarea unui apartament, astfel: 1.000 euro (anteprecontract) + 15% avans. din valoarea apartamentului (restul credit bancar pe 30 de ani) + 2.000 euro (acte notar, cheltuieli bancare) + mobilat și utilat complet, modern (apartament cu 3 camere).
În acest an se căsătorește, este posibil ca bunurile achiziționate înainte de căsătorie sa rămână bunuri proprii?
Viitoarea nora s a mutat deja în apartament, ba chiar a luat-o în spatiu ( acum are buletin pe adresa respectiva)..
Țin sa menționez ca și ea are un loc de munca și tot spune ca după căsătorie are dreptul și ea la apartament și nu îmi explic cum...mai ales ca este și însărcinată și naște la aproximativ 3 luni după nunta.
Cum trebuie sa procedam?
Mulțumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 11:02, 14 Februarie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca nu merge la notar, regimul matrimonial va fi cel al comunitatii legale, adica ce e cumparat inainte de casatorie ramane propriu si ce cumpara in timpul casatoriei va fi comun.

Doar daca se vrea ca doamna sa nu participe la credit, respectiv sa nu aiba vreun drept de creanta pt asta, va trebuie sa mearga la notar pt alegerea regimului separatiei de bunuri, daca e cazul.
Va mulțumesc mult!
Respect!
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @Anghe , intr-adevar , puteti sa va linistiti fiul , viitoarea lui sotie nu va avea drept de proprietate pe casa , ci doar la o suma de bani pentru ratele platite impreuna dupa casatorie ( teoretic , jumatate ) . Desigur , nu-i obligatoriu sa-i deschida domnisoarei ochii , DACA ( si cand ) va fi cazul , va afla ... Dar ... oare n-ar fi bine sa se mai gandeasca fiul dvs. daca face un pas bun , oportun , prudent ? chiar daca e insarcinata ... Cata vreme se si vede ( si isi si pune problema ) ca devine proprietara , stapana in casa ... Casatoria are alt rol , nicidecum obtinerea de proprietati gratis ... Doar zic ...
Bună ziua!
Într adevăr, aveți dreptate , numai ca el nu "vede" realitatea.
După naștere, fiind copilul la mijloc are aceleași drepturi sau se ia în calcul de când s-au căsătorit și au banii la comun?
Mulțumesc anticipat!
Revin din nou, d ra susține ca după naștere merge personal la cadastru și declara locuinta locuință de familie.
Poate sa face acest lucru?
Are acest drept?

Alte discuții în legătură

Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)
Casatoria - regimul matrimonial, situatie bunuri proprii in caz de divort CHIRVASAMIHAELA CHIRVASAMIHAELA buna ziua, am o relatie cu un barbat si de ceva timp ne-am mutat impreuna in apartamentul lui cumparat cu credit bancar.Eu nu am contribuit cu nici un ban la ... (vezi toată discuția)