avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru ...

Bună seara!
Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru achiziționarea unui apartament, astfel: 1.000 euro (anteprecontract) + 15% avans. din valoarea apartamentului (restul credit bancar pe 30 de ani) + 2.000 euro (acte notar, cheltuieli bancare) + mobilat și utilat complet, modern (apartament cu 3 camere).
În acest an se căsătorește, este posibil ca bunurile achiziționate înainte de căsătorie sa rămână bunuri proprii?
Viitoarea nora s a mutat deja în apartament, ba chiar a luat-o în spatiu ( acum are buletin pe adresa respectiva)..
Țin sa menționez ca și ea are un loc de munca și tot spune ca după căsătorie are dreptul și ea la apartament și nu îmi explic cum...mai ales ca este și însărcinată și naște la aproximativ 3 luni după nunta.
Cum trebuie sa procedam?
Mulțumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:44, 26 Ianuarie 2023
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, vad ca nu intelegeti sau nu va convine ca fiul dumneavoastra a devenit adult si urmeaza sa se desprinda de fusta protectoare a mamei. Va faceti fel de fel de ganduri negre cu "ce se intampla daca". Pai sa vedeti ce ganduri va veti face dupa ce va ........recunoaste copilul. Dumnezeu le aranjeaza pe toate pana la urma. Nu va indepartati nora numai pentru ca va ia puiul de langa dvs. Mai bine e sa v-o apropiati si sa-i lasati sa-si vada adevarata valoare fara ....ajutoare si subventii a pretului. Retineti ca nu va puteti opune si nu puteti dirija evolutia generatiilor.... Viata isi urmeaza cursul ei......... iar noi imbatranim...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cand exista atatea probleme existentiale cel mai bine ar fi sa nu se mai casatoreasca, stau bine merci in comuniune consensuala sau cum dracu i-au dat numele hipsterii, pe vremea mea se numea concubinaj, si isi vad de viata lor, sunt prea multe probleme care le puneti desi nu s-au casatorit
Pardon! Atat timp cat are credit, locuinta ipotecata se poate vinde, cu acordul bancii. Din suma primita pe imobil, se achita restul ramas din creditul bancar. E o intreaga procedura, eu am trecut prin asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 24 Ianuarie 2023
sflorin_1316, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa-i lasati sa-si vada de treburile lor, daca se casatoresc , cred ca nu se casatoresc doar pt a avea copilul tata in certificat (aia putea sa-l recunoasca si fara cununie). Daca vreti banii investiti inapoi cereti baiatului dvs sa vi-i inapoieze ( daca asta va face sa va simtiti mai bine, desi cred ca ulterior nu mai aveti carare in casa lui). E si normal ca si tanara sotie sa isi stie rostul intr-o casa cat timp va plati si ea rate si vor munci impreuna pt.o viata, fara stresul ca vine socrela sa-i bage in cap baiatului cine stie ce si pe la 40 de ani sa ramana pe drumuri. Mai puneti-va si in locul ei.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2023
iuliana-dinu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E si normal ca si tanara sotie sa isi stie rostul intr-o casa cat timp va plati si ea rate si vor munci impreuna pt.o viata, fara stresul ca vine socrela sa-i bage in cap baiatului cine stie ce si pe la 40 de ani sa ramana pe drumuri. Mai puneti-va si in locul ei.Mie nu mi se pare normal ca fata sa isi puna problema casei cand inca nu s-au casatorit si inca nu a participat la rate.

Țin sa menționez ca și ea are un loc de munca și tot spune ca după căsătorie are dreptul și ea la apartament și nu îmi explic cum...mai ales ca este și însărcinată și naște la aproximativ 3 luni după nunta.