avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am și eu câteva probleme și as vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am și eu câteva probleme și as vrea sa știu cum ...

Bună ziua am și eu câteva probleme și as vrea sa știu cum as putea sa le rezolv.
Mulțumesc!
1. Am cumpărat o casa în urma cu cativa ani,casa are podul amenajat,dar nu și în acte,cum as putea sa trec mansarda în acte?Neștiind prea multe am plătit pe cineva acum 3 ani sa se ocupe de aceasta problemă,dar ne-a dat țeapă.
2. Vecinul cu casa lipita de a noastră vrea sa își construiască casa cu etaj (cu front stradal de 9m din care 1,85 e intrarea comuna),eu am un gemulet sus la "pod" si 2 iluminatoare,are drept legal?
3. Același vecin (casa vecinului este momentan nelocuibilă) peretele dintre noi este unul comun și este ud,pe el nu îl interesează și spune sa ii sparg eu casa acolo unde este problema.Nu cred ca este legal asa ceva.ce solutie as avea?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:20, 29 Ianuarie 2023
1-Este necesar sa parcurgeti procedura legala,realizare proiect tehnic,autorizatie de construire,certificat de urbanism,notare la ocpi
2-Daca detine proiect tehnic,autorizatie construire,certificat de urbanism -este legala constructia
3-Solutia este conventie amiabila sau actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extindere si etajare casa pe o parcela care nu are latimea minima de 12 metri conform p.u.g. parcela are 9.65 metri front stradal si o constructie veche emiladam emiladam Buna ziua vecini mei vor sa construiasca o extindere si etajare in imediata vecinatate a constructiei proprietatea mea noi avand partial constructiile lipite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am urmatoarea problema am cumparat un apartament cu ... mihai.diaconu mihai.diaconu buna ziua am urmatoarea problema am cumparat un apartament cu 2 camere ce are balconul lipit de balconul vecinilor. fostul proprietar a inchis cu lemn ... (vezi toată discuția)
Condomeniul, partile comune si cartea tehnica intr-un complex rezidential cu case si blocuri maria_carmen maria_carmen Suntem o Asociatie de propietari infiintata in febr 2013 pt gestionarea unui Complex Rezidential format din: 7 case (P+2E, ultimul et fiind mansarda); un bloc ... (vezi toată discuția)