Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

Am cerut executare silita prin executor in 2015 pt. o sentinta ...

Am cerut executare silita prin executor in 2015 pt. o sentinta civila a judecatoriei, definitiva.
Executorul a trimis solicitari de executare pana in 2018 apoi s-a oprit si in dec 2022 a trimis din nou instiintare privind masura popririi. Acum cel care ne datoreaza bani/cheltuieli de judecata , a contestat si a deschis proces de contestatie la executare.
Intrebarea mea este, in baza carei legi sau ordonante imi motivez eu acum intampinarea? Avea obligatie executorul sa trimita din nou acte conform ordonantei nr.31/2022 sau e vorba despre alta lege?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:16, 29 Ianuarie 2023
Avea obligatie executorul sa trimita din nou acte

actele de executare se fac la cerere, la cererea creditorului.
Daca v-ati oprit in 2018, executarea e perimata si cel mai probabil si dreptul dvs prescris.
mergeti la un avocat cu ce acte aveti sa va formuleze intampinarea.
Pentru mentinerea executarii silite ,creditorul detine obligatia ca periodic sa solicite oficial executorului judecatoresc continuarea executarii silite ,sa fie depuse la dosarul de executare silita cererile creditorului
Daca dv nu ati staruit in pretentie ,si din 2018 nu ati mai solicitat oficial executorului sa desfasoare acte si actiuni pentru continuare executare silita a intervenit termenul de perimare
Intampinarea se poate redacta in raport de datele consemnate in dosarul de executare silita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)
4 ani fara niciun act de executare - este perimata executarea silita? mariusstoican mariusstoican Buna seara, Am primit de curand un proces verbal de sechestru auto intr-un dosar de executare din anul 2014, iar in urma consultarii dosarului la executorul ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii silite atrage prescriptia? alin20 alin20 buna ziua. mi s-a intocmit un dosar de executare silita in anul 2007. am primit somatii la interval de 6 luni, 8 luni, acum nu am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)