avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? Adică ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? Adică eu m-am ...

Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? Adică eu mam mutat într-un alt oraș și la scoala nu ma primește pentru ca nu am adresa din buletin aici ,și părinți mei sunt plecați cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: Ciocea , utilizator 15:47, 8 Februarie 2023
În grija cui ai fost lăsat/ă? Nu poți fi primit/ă în spațiu și nici la altă școală fără acordul părinților sau al reprezentantului legal.
Și dacă poate veni doar unul din părinți adică tatăl meu se poate rezolva ceva?adică tata este propietar la o casa în orașul în care am fost și aici am venit la niște neamuri și vor sa ma ia în spatiu deoarece vreau sa am adresa din buletin aici pentru școală a ma primi,dar noi credem ca tata nu poate fi luat în spațiu fiindcă este deja propietar la casa unde am fost,mai poate fii odata aici?adică sa dețină doua case ?și ca sa am adresa de buletin aici trebuie mai întâi sa fie el luat în spațiu și după eu nu ?vreau sa știu cum sa procedez ?doar ca să nu pierd scoala va rog

Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Tatal isi poate face viza de flotant la rude si tu la fel. adica sa aveti fie viza de flotant sau chiar si domiciliu.
Cati ani ai, e vb de buletinul de 14 ani? adica ai deja buletin sau acum ar fi primul?
Da am buletin și am 15 ani
Dar ce este viza de flotant și cum se face adica pot face adresa din buletin aici ?îmi puței explica ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e ca un timbru, se aplica pe buletin si e valabila un an, se cheama viza de resedinta si atesta ca locuiesti la acea dresa, desi domiciliul e in alta parte, ca ex, unde are tatal casa.
deci, fie va schimbati buletinul , ceea ce inseamna schimbarea domiciliului la rude, ori pe fiecare buletin, cu acordul rudelor care sunt proprietari, se aplica acea viza.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - posibile neplaceri Ing.N Ing.N Buna ziua, Avem o familie din-o comuna care sta la noi in chirie si vor sa ii luam in spatiu. Acestia zic ca le trebuie copiilor la scoala. Cunoastem de ... (vezi toată discuția)
Primirea in spatiul locativ hogye lavinia hogye lavinia In cazul in care unui chirias ii expira Cartea de Identitate, iar adresa veche din C.I., nu mai e valabila( nu se mai poate face C.I. pe acea adresa), nu se ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre buletin de identitate toadermarina toadermarina Buna ziua , am si eu o intrebare Noi stam in Bucuresti cu chirie si nu am avut posibilitatea vreodata ca sa avem casa noastra , pentru cei care stau cu ... (vezi toată discuția)