avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselaciune?

Buna ziua!

In toamna anului 2021, un vecin de teren l-a intrebat pe tata daca vrea sa ii cumpare terenul alaturat. El a zis ca nu are nevoie, dar ca ma intreaba pe mine, fiul, daca il vreau, iar mai ipoi ii va da un raspuns.
Cum eu am fost de acord, a ramas sa facem actele, insa vanzatorul a spus ca nu e chiar asa simplu, caci acel teren este o mostenire pe care trebuie sa o imparta cu sora lui, ca trebuie sa faca actele de succesiune...,
Intre timp l-a mai sunat tata sa il intrebe daca a facut actele si a zis ca nu a facut

Apropiindu-se primavara lui 2022 l-a intrebat tata ce a mai facut si a zis ca nimic. I-a zis ca l-a intrebat cum merg treburile fiindca vine primavara si as vrea sa incep lucrarile de curatenie, acel teren fiind un fel de jungla formata de rugi de mure imensi, iarba, urzici si copaci crescuti aiurea, fiindca timp de vreo 20 de ani nu a mai fost lucrat.

La trei zile dupa Pasti, 27.04.2022 vanzatorul l-a sunat pe tata si i-a spus ca sora lui a plecat in Franta, ca pot sa fac in gradina ce vreau, ca ne intelegem noi cand se intoarce sora lui.
De atunci si pana in urma cu cateva zile am tot facut curatenie acolo, fiindca nu a fost asa de usor cum ma asteptam, eu lucrand singur acolo.

Acum cateva zile primeste tata telefon de la sora vanzatorului si ne intreaba scandalizata ce cautam pe terenul lor, ca cine ne-a dat voie. I-a povestit ce si cum si a zis ca nu este adevarat. A venit cu fratele ei la fata locului si el nici nu recunoastea ca a vorbit vreodata cu tata la telefon.

Chestia amuzanta este ca ei venisera in sat(ei locuiesc in alt sat) sa vanda acel teren unor rude de-ale lor, care sunt vecini cu noi. Au vazut vecinii ce teren frumos a rasarit acolo si au zis sa il cumpere ei, de unde si amnezia vanzatorului.
Eu i-am zis ca, daca nu imi vinde terenul, atunci sa imi plateasca 6000 lei pentru munca de curatenie facuta acolo timp de un an iar el a zis cu tupeu "Du-te ba de aci, cine te-a pus sa faci curatenie?"
I-am zis ca ce face el se numeste inselaciune si ca nu e de bine pentru el.

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
- fapta lui este penala?
- in caz ca da, trebuie sa reclam la Politie sau trebuie sa il dau in judecata?

Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 07:18, 7 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și cum dovediți "intelegerea" dvs?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orange poate spune ca intre doua numere de telefon au avut loc discutii.
Poate spune cand, cat a durat discutia si in ce locatii se aflau acele persoane.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In realitate, nu o sa se intample asta si nici nu dovediti nimic.
Nu trebuia sa fi intreprins nimic cat nu erati proprietar.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
O.plangere penala durează ani pana se soluționează ,în cazul dvs singura logica pt a formula una ar fi sa il.puneti.pe jar..Ca sa obțineți ceva șansele sunt 0 ,nu aveți cum sa dovediți pretinsa intelegere prejudiciul nu.poate fi dovedit etcetc.Extrasul de la firma de telefonie nu are nici o valoare, poate susține ca ați vorbit despre fotbal..
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Martie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
El sustine ca n-am vorbit niciodata. Aici deja se poate dovedi ca minte. -au fost vreo 6 discutii, ultima dintre ele fiind initiata chiar de el... :) Si daca minte aici, deja se poate deduce ca minte si in legatura cu restul :)

Alte discuții în legătură

Vreau sa donez teren agricol primariei anonimiu anonimiu Am o vecina, o femeie de 75 ani,singura, cardiaca.,sta la oras dar are un teren la tara pe care nu l-a mai lucrat ca nu a mai putut.Un om din satul respectiv ... (vezi toată discuția)
Complicatii vanzare parcele teren agricol Daniel0385 Daniel0385 Buna. Cu un sfat, o indrumare, daca m ati putea ajuta. Sa va descriu situatia mea: am hotarat in familie sa vindem niste parcele de teren agricol situate pe ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vinzare cumparare a unui teren intravilan din sat ContSters324836 ContSters324836 Buna ziua,va rog daca ma poate ajuta cineva in cazul meu?In anul 2000 mama a dat procura fratelui fiind bolnava pentru vinzarea unui teren unui nepot vecin cu ... (vezi toată discuția)