Buna ziua, as dori și eu o informație, am stat cu o persoană în Italia, după care am avut un copil împreună,Noi ne-am despărțit, și eu am plecat în Romania, acum el vrea să-mi ia fetița, sunt șanse sau este ceva metodă să facă el sau sora lui ceva ? In care pot să-mi ia copilul de lângă mine ? Eu mai mult am plecat pentrucă au fost abuzuri violetă, și nu am nicio probă de a in da in judecata ..
Îmi poate explica cineva ce pot face ? Eu momentan mă aflu în Romania.. Mulțumesc frumos
Formulati urgent acțiunea de stabilire a domiciliului copilului in Romania.
Dacă acordul de calatorie nu îl aveți pe durata maxima de 3 ani atunci aveti o mare problema. La expirarea perioadei pentru care acesta a fost emis, dacă nu va întoarceți cu fetita în Italia iar pana la vârsta aceasta ea a crescut mai mult acolo decât în România, tatal va poate face plângere pentru răpire. Dacă acesta este și cetățean italian atunci lucrurile sunt și mai complicate.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice căci altfel riscați ca fetita sa fie repatriata în Italia, poate mai are și dubla cetățenie.