avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună Mi a fost inundat apartamentul de la etajul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună Mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde ...

Bună
Mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde locuiesc chiriași ,va rog sa mi spuneti într-un eventual proces pe cine dau în judecata proprietarul ori chiriașul?
mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:57, 5 Mai 2023
Posibil sa fie de la parti comune = actiune impotriva asociatiei. Expertiza ce spune?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Judecatorul nu e organ de cercetare penala.
Ca exemplu:
Daca dumneavoastra ati dat proprietarul in judecata, acuzandu-l ca, din cauza ca a folosit olandeze neconforme la instalatie, v-a produs prejudiciul, si proprietarul a adus certificat de conformitate pentru olandezele folosite, judecatorul nu va verifica mai departe daca nu cumva neconformitatea a fost pe teava de cupru sau PPR, sau ce o fi folosit acolo.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parca imi amintesc ca a fost recent o discutie referitor la un calorifer care s-a spart - a curs apa, inundand vecinul de jos... Atunci chiriasul intreba cine e de vina...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sanctiunea amenzii exista in cazul in care proprietarul nu are polita obligatorie pentru asigurarea imobilului. Asigurarea obligatorie nu acopera pagubele cauzate de un eveniment gen inundatie de la vecin. Pentru astfel de evenimente sunt asigurarile facultative
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intotdeauna va indreptati impotriva proprietarului si el la randul lui se va descurca cu chiriasii.
Pe scurt eu inteleg ca ati reusit sa demonstrati ca ati fost inundata dar nu ati reusit sa demonstrati ca vecinul a produs inundatia.
Prin urmare avocatul a fost de vina ca nu a reusit sa demonstreze un lucru simplu. Apa poate veni si din tevile comune si ar fi vina asociatiei sau de la alti vecini de mai sus pe ghena comuna si apoi pe tavanul dv cum au mai fost cazuri intrucat ghena era inchisa fix de vecinul de deasupra si apa nu s-a putut scurge pana la parter. In cazul asta venea apa de de la 3 etaje mai sus pe ghena pana la un etaj unde izolase pentru a nu circula soareci sau gandaci pe langa tevi.
O sa va convingeti de acest nepriceperea avocatului cand vine argumentarea deciziei.
Daca este asa reluati procesul cu alt avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema inundatie bloc cristian196 cristian196 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema. Am inceput sa renovez apartamentul si am lucrat la tevile de apa(instalatia sanitara) proprie din casa. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Probleme administrator elrobby2002 elrobby2002 Buna seara, doresc sa va prezint o problema pe care o am cu administratorul blocului unde locuiesc. Nu de putine ori am fost inundat de vecinul de deasupra ... (vezi toată discuția)