avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ,ma numesc Jake si trebuie sa facem partajul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

,ma numesc Jake si trebuie sa facem partajul la imobil,caci in ...

,ma numesc Jake si trebuie sa facem partajul la imobil,caci in urma cu 25 de ani am facut succesiunea la decesul ultimului parinte.Din cei patru frati,doi au decedat,eu fiind cel care am locuit tot timpul in imobil/casa,platind an de an taxele funciare si reparatiile necesare si fiind interesat de acest partaj.Cei doi frati decedati carora parintii le-au construit case,mai au drept de partaj,ori se stinge?Multumiri pentru timpul acordat.Jake P.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se face între coproprietari. Iar coproprietarii sunt cei menționați în certificatul de moștenitor sau moștenitorii lor, în cazul celor între timp decedați. Dreptul acestora din urmă nu s-a stins prin moarte, ci s-a transmis moștenitorilor lor.
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
romascanu, moderator
s-a modificat legea,nu se mai transmit urmasilor dreptul la partaj,din moment ce ani de zile,parintii acestora n-au fost interesati sa-si faca partajul,cu atat mai m ult,lasand cheltuielile de intretinerea proprietatii si taxele funciare pe umerii celui care locuieste acolo.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Informațiile dvs sunt eronate ,nu s- a modificat nici o lege,probabil ați auzit diverse legende urbane care circula fără nici un fundament.Daca au copii aceștia moștenesc cota ce revenea parintilor..Discutia se poate face dacă au acceptat succesiunea defunctei frați dvs etcetc.Mergeti la av nevoie de sfaturi care pot sa va fie utile doar dacă oferiți mai multe informații...
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 684 alin. 2 Cod civil (Noul C. Civ)
"Partajul făcut fără participarea tuturor coproprietarilor este lovit de nulitate absolută".

Dacă în certificatul de moștenitor sunt 4 frați, iar dvs. vreți să faceți partajul doar între doi frați, pe motiv că ceilalți doi sunt ... îngropați/decedați (așa se întelege din titlul topicului unit cu conținutul lui) atunci... să ne povestiți și nouă cum ați reușit.
Sau, altfel spus, să ne povestiți cam pe unde veți fi găsit notarul acela care ar autentifica actul de partaj știind că este lovit de nulitate absolută. Mira-m-aș! Ca să nu zic: exclus!
Cât despre instanță, nici nu încape vorbă: îl respinge ca inadmisibil. (repet: dacă ìn certificat sunt 4 frați/4 coproprietari...).
Partajul trebuie făcut cu participarea tuturor coproprietarilor, atât cei vii, cât și moștenitorii coproprietarilor decedați.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
romascanu, moderator
Asa s-au distrus nenumarate gospodarii,cand fratii sau urmasii navalesc peste mezinul lasat de parinti sa tina casa fara a-l imputernici prin notariat,ca sa smulga o parte din gospodaria respectiva,lege care n-a tinut seama de traditia stramoseasca,prin care mezinul este lasat sa aiba grija de radacinile stramosesti,caci cine se asteapta ca moartea il asteapta cand nu se asteapta?

Alte discuții în legătură

buna buna ziua am si eu o speta legata de succesiuni. in anii 70 a decedat sotul ,in anii80 ... edison edison buna ziua am si eu o speta in anii 70 a decedat sotul ,in anii80 a decedat sotia . potentiali mostenitori 5 copii ,la 6 luni dupa decesul sotiei se dezbate ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa si pamant AlexCristianx AlexCristianx Buna ziua, suntem 2 frati, parintii au decedat. Eu fratele mai mare, am act pe casa mea si 250m de pamant langa ea. As vrea sa stiu cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)