avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună! Ma aflu intr-o situație foarte aiurea. La ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună! Ma aflu intr-o situație foarte aiurea. La locul de munca ...

Bună! Ma aflu intr-o situație foarte aiurea. La locul de munca ma aflu intr-o situatie tensionata unde sunt victima bully-ingului desi nu am facut rau nimanui. Am lăsat telefonul pe birou și am înregistrat ce vorbeau colegii cat timp eram la toaleta. Mi-a fost confirmat ca exista foarte multa ura fata de mine (insulte la adresa aspectului meu fizic și la lipsa banilor) și de asemenea una dintre persoane spune ca vrea sa ma agreseze fie la munca fie pe strada (adica bataie). În condițiile acestea, este legal ca am înregistrat? Și mai ales, este legal dacă trimit acea inregistrare superiorilor pentru a vedea ca intr-adevar aveam dreptate când le ziceam de aceste tensiuni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 17 Martie 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti înregistrarea superiorilor impreuna cu o cerere ca angajatorul sa ia masuri pt asigurarea conditiilor de securitate la locul de munca.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajații care săvârșesc acte sau fapte de hărțuire morală la locul de muncă răspund disciplinar, în condițiile legii și ale regulamentului intern al angajatorului. Răspunderea disciplinară nu înlătură răspunderea contravențională sau penală a angajatului pentru faptele respective.

Angajatorul are obligația de a lua orice măsuri necesare în scopul prevenirii și combaterii actelor de hărțuire morală la locul de muncă, inclusiv prin prevederea în regulamentul intern al unității de sancțiuni disciplinare pentru angajații care săvârșesc acte sau fapte de hărțuire morală la locul de muncă.
[ link extern ]
Bună ziua, nu trimiteți înregistrările nicăieri. Le păstrați momentan, până consultați pe cineva avizat. Pot fi folosite împotriva D-stra.! Nu avem voie sa înregistrăm, fără acord, dar atâta timp cât așa putem demonstra agresiunile, suntem forțați să o facem.
Așa cum a precizat și Domnul Consilier Juridic Cornel Vasile, avem un regulament intern. Căutați regulamentul in el găsiți drepturi și legi. Faceți o adresă scrisă , către conducerea unității, in care descrieți ce vi se întâmplă și ce drepturi vi se încalcă. Puteți cita și regulamentul, iar răspunsul trebuie sa vină in maxim 30 de zile, in scris. Cereți Nr de înregistrare a adresei, sesizării. Așa voi face și eu ! Știu prin ce treceți! Și dacă nu se opresc, am de gând să consult un avocat cu specializarea in dreptul muncii!
Încă odată: nu trimiteți și nu faceți publice , înregistrările, până nu vorbiți cu un avocat !
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
@Cornel Vasile
Am inteles... dar angajații aceea nu pot sa ma denunțe la politie ca i-am înregistrat? Adică nu e ilegal ce am făcut? Asta aș dori să aflu.

@Elenaa22
Am inteles, mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 16 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu dacă e ilegal dar parcă este la fel cu ascultatul pe la uși.Urat.
Ati uitat telefonul pe birou pus pe inregistrare cand ați plecat.
Colegele au început să bârfească in lipsa dumneavoastră,nimic neobișnuit.
Ștergeți înregistrările că nu va fac bine,e mai sigur așa.Nu se știe dacă le folosiți bine sau rău.

Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Conflict la locul de munca geyes36 geyes36 Buna ziua. Fiull meu lucreaza la o firma, are 19 ani, si sistematic este agresat verbal de catre o colega, il ameninta, cu bataia, il injura zilnic, sare sa il ... (vezi toată discuția)
Bullying in scoala Hildegarde Hildegarde Buna ziua, Avem o situatie in care majoritatea copiilor din clasa 1 sunt agresati fizic de un coleg. Situatia persista de 1 an. Copilul a fost adus anul ... (vezi toată discuția)
Violenta la locul de munca andrab andrab Am nevoie de ajutor urgent! Seful meu in toiul unei discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, s-a enervat atat de tare incat a aruncat cu telefonul ... (vezi toată discuția)