avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună! Ma aflu intr-o situație foarte aiurea. La ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună! Ma aflu intr-o situație foarte aiurea. La locul de munca ...

Bună! Ma aflu intr-o situație foarte aiurea. La locul de munca ma aflu intr-o situatie tensionata unde sunt victima bully-ingului desi nu am facut rau nimanui. Am lăsat telefonul pe birou și am înregistrat ce vorbeau colegii cat timp eram la toaleta. Mi-a fost confirmat ca exista foarte multa ura fata de mine (insulte la adresa aspectului meu fizic și la lipsa banilor) și de asemenea una dintre persoane spune ca vrea sa ma agreseze fie la munca fie pe strada (adica bataie). În condițiile acestea, este legal ca am înregistrat? Și mai ales, este legal dacă trimit acea inregistrare superiorilor pentru a vedea ca intr-adevar aveam dreptate când le ziceam de aceste tensiuni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 17 Martie 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar sa planuiesti sa bati pe cineva nu e urat!? de ce aa stearga inregistrarile? foarte bine ca le are!
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti sigura ca daca va duceti la superiori, o sa le pese? In sensul bun, ma refer. Eu am 2 experiente de genul acesta, in ambele eu am fost scoasa vinovata. Ca urmare, cand am fost a 3a oara intr-o situatie de bullying, nu am spus nimic si mi-am cautat alt job urgent. Am avut noroc si am gasit, unul unde bullying-ul nu exista. Bullying-ul, trebuie sa intelegeti, nu apare oriunde, de nicaieri. E parte a culturii companiei si de cele mai multe ori, sefii ori il incurajeaza, ori se fac ca nu vad. In asa conditii, daca pot, eu nu as lucra...
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul să vă înregistrați pe dvs., în relația cu ceilalți, deci discuțiile dvs..; puteți chiar să vă avertizați interlocutorul de asta, ca avertisment. Deci, nu aveți dreptul să înregistrați pe cineva, în absența dvs., deci cu microfoane ascunse, cum ar fi un mobil "uitat" pe birou, la toaletă, etc.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba da! Probele audio pot fi aratate doar politiei si va recomand prezenta unui avocat .
GDPR nu va permite sa inregistrati si sa aratati inregistrarile altei persoane
Ptr ca au fost facute ptr aparare doar politia are voie sa le vada la plângerea penala .
Anuntati angajatorul ca sunteti hartuita si spuneti ca ati auzit cum planuiau sa va agreseze .
Dar e bine sa aveti un avocat care va intocmi plângerea .
Mergeti in instanta si va fi fi un folos ptr dumneavoadtra si viitori colegi ai acelor colegi !

CrinaSandu a scris:

@Cornel Vasile
Am inteles... dar angajații aceea nu pot sa ma denunțe la politie ca i-am înregistrat? Adică nu e ilegal ce am făcut? Asta aș dori să aflu.

@Elenaa22
Am inteles, mulțumesc!


4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș depune reclamație la poliție direct, fără să mai anunț angajatorul deoarece e o problemă de securitate personală și nu de serviciu. Când propria persoană se află în pericol în fața unor calomnii, injurii și amenințări, nu contează locul, ci fapta. Mai ales că amenințarea includea și posibilitatea de a fi agresată pe stradă sau în altă parte în afara serviciului.
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
POMPILLIA, utilizator

Alte discuții în legătură

Conflict la locul de munca geyes36 geyes36 Buna ziua. Fiull meu lucreaza la o firma, are 19 ani, si sistematic este agresat verbal de catre o colega, il ameninta, cu bataia, il injura zilnic, sare sa il ... (vezi toată discuția)
Bullying in scoala Hildegarde Hildegarde Buna ziua, Avem o situatie in care majoritatea copiilor din clasa 1 sunt agresati fizic de un coleg. Situatia persista de 1 an. Copilul a fost adus anul ... (vezi toată discuția)
Violenta la locul de munca andrab andrab Am nevoie de ajutor urgent! Seful meu in toiul unei discutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, s-a enervat atat de tare incat a aruncat cu telefonul ... (vezi toată discuția)