avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am reparat mașina în service pe banii mei de oare ce ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am reparat mașina în service pe banii mei de oare ce cei de ...

Am reparat mașina în service pe banii mei de oare ce cei de la service au spus că nu mi se poate face pe asigurare pt că era la city însurance și am reparat o pe banii mei făcând cere către FGA .Zilele acestea am sunat la FGA sa cer informații despre cererea me de plata ,mi sa transmis că plata sa făcut dar pentru serviceul care mi-a reparat mașina și cererea mea a fost respinsa .Deci serviceul a încasat bani și de la mine și de la FGA fara a mă înștiința că ei au făcut acea cerere de plata .Pe lângă acestea în factura lor de plata trimisă către FGA apar piese care nu au fost înlocuite la mașina mea .Ce pot sa fac in acest caz?

---

Menționez că 80% din piese au fost cumpărate de mine iar facturile mi le-au cerut la service urmând să mi le restituie la final ,nu mi s-au mai restituit facturile ci doar o factura cu ultima plata de aproximativ 3000lei,Cei de la service mi-au spus că în vor da doar banii pe acea factura..factura care a trimis o serviceul către FGA este de 10ori mai mare și conține piese care nu s-au înlocuit la mașina mea ele fiind în constatarea făcută de FGA dar nu le-am schimbat în momentul reparației deoarece nu am mai avut bani sa le cumpăr
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 08:34, 14 Martie 2023
Sesizati oficial autoritatea pentru protectia consumatorului
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereți banii înapoi de la service.

Dacă răspunsul este negativ, anunțați FGA și faceți reclamația la ANPC despre care vă scrie colega mai sus, însă atașați și refuzul. Altfel e posibil să nu fie luată în considerare.

Sunt de părere că FGA ar trebui sesizat și dacă vă dau banii înapoi.
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesta este tertipul in urma caruia cresc tarifele RCA. Tarifele decontate pe RCA sunt de cel putin 2 ori mai mari decat cele achitate cu banii jos si sunt aprobate de asigurator pentru ca au posibilitatea sa scumpeasca si ii doare in cot de asigurati. Sa nu ne miram. Traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor. Faceti reclamatii la toate organele: FGA, ANPC, ASF.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca trebuie sa faca si o plangere penala de inselaciune la politie !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie legala reparare cu rca arexuta arexuta Sunt proprietara unui autoturism OPEL ASTRA K achizitionat de la ATP MOTORS Baia Mare. Mentionez ca autoturismul este nou-nout, achizitionat in urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 6 octombrie am fost accidentat de un camion ... cas_ady cas_ady Buna ziua, Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat de un camion ce avea asigurare la City Insurance, in aceeasi zi am am trimis cererea la Fondul de ... (vezi toată discuția)
Dauna auto dan.c.n. dan.c.n. Un individ m-a lovit si are rca la insurance. Insurance colaboreaza in timisoara cu trei firme de service. Eu pot sa repar ,masina mea, la alt service pe ... (vezi toată discuția)