avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda posibila?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda posibila?

Este posibil sa inregistrez audio/video, o sedinta de Adunare Generala de proprietari desi nu imi da voie presedintele? Consider ca inregistrarea va ajunge in instanta sau va obliga pe cei prezenti sa respecte legea. Ei considera ca sunt stat in stat si micul grup de presiune prin care se conduce asociatia comite abuzuri chiar in desfasurarea sedintelor. Sunt dispus chiar sa fiu amendat dar tot voi incerca sa inregistrez. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: daniel2022 , utilizator 16:17, 13 Martie 2023
Fiti mai explicit si dati detalii :
1. Abuzurile sunt doar de organizare a AG ?
2. Hotaririle ies legale ?
Procesul verbal poate contine altceva decat a fost votat. Vreau sa demonstrez ca in AG-uri se minte si se manipuleaza pentru a se vota ce este de dinainte prestabilit, se aleg servicii fara oferte, sau se contraoferteaza in AG si iese cine trebuie. AG-urile sunt doar niste sedinte cu scopul de a scoate PV legale ce vor acoperi si cheltuieli anterioare, PV doar justifica orice cheltuieli doresc cei din conducere. In cazul in care AGurile nu produc hotararile dorite se repeta acele AGuri pana se reusesc hotararile dorite. A minti in AG consider ca este o infractiune. Daca eu dau in judecata o hotarare de AG ei vor face alt AG si vor schimba hotararea astfel ca eu voi ramane cu procesul fara cauza dar cu banii pe avocati cheltuiti. Lumea nu stie legile iar administratorul stie sa le incalce, are experienta si avocat platit. Prejudiciile pot acoperi zeci si sute de mii de euro. Indiferent de ce cred eu, o AG este de importanta si nu vad de ce sa interzica filmarea ei, ar trebui sa o incurajeze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
daniel2022, utilizator
A minti in AG consider ca este o infractiune.

Incadrarea faptelor este de competenta autoritatilor in drept
administratorul stie sa le incalce, are experienta si avocat platit.

Conform disp L nr 196/2018 administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei de proprietari si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta de judecata
Aveti dreptul legal sa solicitati oficial serviciului specializat din primarie sa dispuna prezenta unui inspector la adunarea generala
Pai administratorul este impus de catre dezvoltator si e secundar ce fac ei. Intrebarea mea se referea la dreptul de a filma in spatiile comune ale unei AP atunci cand esti proprietar. In legea 196 nu se interzice, in GDPR nu ma poate amenda iar nu stiu ce alte legi se aplica, dreptul la propria imagine nu se poate aplica pentru ca este o adunare a proprietarilor, nu e o petrecere si chiar daca este este pe spatiul comun. Nu sunt pe spatiu privat al cuiva sau in anexe etc. Nu o sa le fac probleme sa nu mai sustina AG-ul, acolo exista ceva in legea 196, doar aduc un martor obiectiv in cadrul unei sedinte oficiale.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri desi este o chestiune extrem de delicata si care nu prea are acoperie legala. Teoretic ce se intampla la noi este cu mult deasupra legilor si teoretic proprietarii trebuiau sa aleaga o conducere responsabila. Practic legea este ocolita si se ajunge la niste manifestari total de necontrolat dpv legal. Este foarte greu ca 1 proprietar sa aiba dovezi impotriva a 8 proprietari ce au o strategie bine gandita si au acces la fonduri si nu sunt de buna credinta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
daniel2022, utilizator
Mergeti la primarie, la serviciul asociatii de proprietari si rugati sa vina cineva ca invitat.
Noi asa facem...

Alte discuții în legătură

Bună ziua, cine ne poate ajuta sa destituim legal un presedinte ... SREMMAM SREMMAM Bună ziua, Cine ne poate ajuta sa destituim legal un presedinte de asociatie de bloc? Administrator nu avem, iar consiliul de administrație este controlat ... (vezi toată discuția)
Revocare/alegeri in adunare generala extraordinara? Kos1 Kos1 In conformitate cu Legea 230/2007 , alegerea / revocarea comitetului poate avea loc in adunarea generala (ordinara). 1. As dori sa stiu daca intr-o adunare ... (vezi toată discuția)
Cand si cum intra in legalitate statutul modificat al asociatiei ... eugarizan eugarizan Cand si cum intra in legalitate statutul modificat al asociatiei de proprietari (vezi toată discuția)