avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara ! Am și eu o problema și as vrea sa cer ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara ! Am și eu o problema și as vrea sa cer câteva ...

Buna seara !
Am și eu o problema și as vrea sa cer câteva sfaturi ..
Acum cca. 3-4 luni , o cunoștința m-a contactat pentru a-l ajuta cu niște bani , mai exact sa-mi transfere o suma de bani in contul meu (Menționez ca amândoi aveam cont la aceeași banca ) pentru a-i scoate din bancomat deoarece el nu avea acces la card
Cunoscându-l , și mai ales ca îmi era și prieten, nu am stat prea mult pe gânduri și am acceptat , ba mai mult , mi-a spus ca ma și “cinsteste”
I-am lăsat IBAN-ul , iar in momentul in care am primit banii , am observat ca numele era altul fata de cel al persoanei care m-a rugat sa-i scot banii . Bineînțeles ca am întrebat cine-i persoana și mi-a spus sa stau liniștit, ca totul este in regula etc
Mai departe am scos banii din bancomat , o partea mică din ei au rămas pe cont pentru ca atinsese limita de retragere pe ziua respectiva , iar diferența ce mi a rămas mi a spus sa o păstrez eu
Banii i-am dat Cash lui când ne am văzut
Toate bune și frumoase pana a doua zi când am fost contactat de banca sa dau câteva declarații despre tranzacția respectiva . Le-am declarat exact ce v-am povestit și vouă , după care mi s a spus ca se fac câteva investigații iar pana la soluționare contul meu v a fi blocat . Deja ceva nu mi miroase a bine . La 2 săptămâni , m-am trezit și cu revolutul pe minus , deoarece diferența de bani care mi a rămas am transferat o in contul de Revolut iar cei de la banca s au sesizat către ei și cei de la Revolut mi am anulat tranzacția
Ulterior , la 1-2 săptămâni banii mi au fost returnați ceea ce mi a dat de înțeles ca poate a fost o eroare . De atunci , 4-5 luni n am mai auzit nimic pana acum 1 zi când am fost sunat de la poliția din Galați , eu fiind din bucuresti pentru a ma prezenta la inspectoratul de poliție județeana deoarece sunt am calitatea de suspect intr un dosar penal pentru tranzacții frauduloase sau înșelătoare ceva de genul și accesul ilegal la un sistem/baza de date informativa
Mai multe detalii nu mi au fost oferite
Ce părere aveți despre situația de fata și ce sfaturi îmi dați ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va pot sfatui decat sa va prezentați si sa declarati adevarul.
V-as mai sfatui sa mergeti însoțit de avocat.
E clar spalare de bani, frauda, ceva nelegal.
Cand nu ai acces la card, poti scoate banii de la ghiseu. Nu era comisionul mai mare decat la transfer.
Mergeti la politie si spuneti adevarul cu lux de amanunte. Daca nu va prezentati, va considera complice. Cum se zice ma sus, e bine sa aveti si un avocat.
Succes!


Dron/2 a scris:

E clar spalare de bani, frauda, ceva nelegal.
Cand nu ai acces la card, poti scoate banii de la ghiseu. Nu era comisionul mai mare decat la transfer.
Mergeti la politie si spuneti adevarul cu lux de amanunte. Daca nu va prezentati, va considera complice. Cum se zice ma sus, e bine sa aveti si un avocat.
Succes!

Asta am sa fac , voi spune exact cum s au întâmplat lucrurile , fără sa omit vreun detaliu , am și conversațiile din momentul in care m a rugat sa l ajut
Am sa apelez și la un avocat
Făcând toate acestea , credeți ca am vreo șansa sa devin total nevinovat după ce ma voi prezenta. Pentru declarații?
Ca de obicei se aplica zicala romaneasca: facerea de bine e f***re de mama. De fapt ati fost credul si sper sa fi invatat ceva din asta. Daca ati observat ca numele nu corespunde trebuia sa ii trimiteti banii inapoi sa se spele pe cap cu ei. Omul cred ca a reusit sa intre in contul de internet banking a persoanei respective si trebuia sa goleasca contul transformand banii in numerar. La Politie declarati totul sincer si eventual insotit de un avocat. E spre binele dumneavoastra. Succes!
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cei de la poliție, ce ne-ați povestit este din categoria "și marmota împacheta ciocolata". Nu vă vor crede fiindcă atâta naivitate nici nu este de crezut. Dar, aici, sub protecția anonimatului, este clar că sunteți sincer fiindcă nu aveți nimic de câștigat altfel.
Așadar, puteți să nu-i băgați în seamă, să așteptați dacă sunteți pus sub acuzare, și atunci să apelați la un avocat. Puteți să mergeți la poliție și să vă prevalați de dreptul la tăcere. Puteți să dați o declarație cu ce ne-ați spus nouă; dacă stați de vorbă cu ei, vă vor pune o mulțime de întrebări și, tot ce veți spune, poate fi folosit împotriva dvs. Pe de altă parte, dacă sunteți cooperant, s-ar putea să vă alegeți cu un NUP.
Ce aș face eu? Aș trimite pe adresa secției de poliție de unde a venit invitația o declarație scrisă, cu ce ne-ați povestit, cu scrisoare cu confirmare de primire, și aș aștepta. Dar este doar o părere.

Alte discuții în legătură

Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina utilizator35354 utilizator35354 Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina? Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la politie avand doar contul din banca hackeru155 hackeru155 Problema sta in felul urmator. Am fost pus in situatia de a primii in contul meu din banca niste sume de bani, care provin din vanzarea pe internet a unor ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la serviciul de investigare a fraudelor loti75 loti75 buna ziua, am primit o instiintare de la serviciul de investigare a fraudelor in vederea predarii unei citatii in legatura cu un dosar. Daca instiintarea este ... (vezi toată discuția)