avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitionarea unui bun de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitionarea unui bun de la persoana fizica

Este posibila achizitionarea unui bun de la persoana fizica prin borderou de achizitie, de catre o firma neplatitoare de TVA?

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de procesul achizitionarii unui bun electronic de la o persoana fizica, de catre o societate neplatitoare de TVA.

Bunul respectiv ar fi un aparat foto, nefiind destinat revanzarii, iar achizitia s-ar realiza (dupa cum am inteles) prin borderou de achizitii.

Este intr-adevar posibil acest lucru? Daca da, exista vreo forma de impozitare ulterioara care se aplica pentru respectivul bun? Si pe langa borderoul de achizitii, este nevoie de alte acte pentru a derula tranzactia?

Va multumesc frumos anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:04, 24 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Borderoul de achiziție înlocuiește factura ca document justificativ. Dacă vânzătorul declară că este bun personal, atunci nu se reține impozit pe acesta.
Va multumesc frumos! In cazul efectuarii platii, este recomandat transferul bancar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata se face așa cum pică părțile de acord. Nu este mai recomandat transferul bancar decât numerarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice miraj miraj asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Achizitie fier vechi de la persoane fizice nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua, as dori sa-mi spuneti anumite particularitati vis-a-vis de operatiune de achizitie de fier de la persoane fizice si vanzarea lui catre societati ... (vezi toată discuția)