avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum sau dacă se pedepsește bisnita?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum sau dacă se pedepsește bisnita?

Bună seara, aș dori să știu cum sau dacă se pedepsește "bișnița" să-i spunem așa.
Am o cunoștiința care vine diverse produse (detergenți, cosmetice, etc) în mediul online. Există vreo reglementare pentru asta sau dacă ar vinde chiar offline (din ușă în ușă) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:26, 26 Martie 2023
Fapta mentionata poate fi incadrata la specula

Codul penal
Art. 295. - specula
Săvârşirea uneia dintre următoarele fapte: uneia dintre următoarele fapte:
a) cumpărarea în scop de revânzare a produselor industriale sau agricole care potrivit dispoziţiilor legale nu pot face obiectul comerţului particular;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un magazin online ... DrAndrasT DrAndrasT Ma intereseaza ce avize sunt necesare pentru un magazin online care vinde aparatura cosmetica de la un furnizor deja autorizat. (adica exista certficate de ... (vezi toată discuția)
Antreprenoriat - libera antrepriză și comerțul online Bo_ Bo_ Bună ziua, Am câteva întrebări legate de libera antrepriză și comerțul online. Mă pregătesc să deschid un site unde aș dori să vând produse ... (vezi toată discuția)
Comert ca persoana fizica SofiaCJ SofiaCJ Buna ziua. Ce se intampla daca achizitionezi ca persoana fizica produse din Romania sau UE (platesti TVA in Romania sau tara respectiva) si apoi vinzi aceste ... (vezi toată discuția)