avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Exmatricularea Decizia de exmatriculare poate fi ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Exmatricularea Decizia de exmatriculare poate fi contestata? ...

Exmatricularea
Decizia de exmatriculare poate fi contestata? Am o astfel de decizie dar nu se precizeaza modul sau posibilitatea de contestare? Decizia nu este vizata de oficiul juridic! Nici in contractul de studii nu se precizeaza posibilitatea contestarii deciziei de exmatriculare, aceasta fiind exclusiv hotarata de cadrele didactice, fara posibilitatea cursantului de a-si preciza pozitia! Se asimileaza contractul de studii cu contractul de munca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
ASLUC, utilizator
Cel mai recent răspuns: ASLUC , utilizator 11:30, 28 Martie 2023
Decizia de exmatriculare din unitatile de invatamant,poate fi contestata de catre partea interesata prin adresa oficiala la ministerul invatamantului-in termen de 5 zile de la cominicarea deciziei
Multumesc, puteti cumva sa-mi spuneti in ce lege, articol de lege este stipulat aceasta posibilitate? Si daca pe decizia de exmatriculare trebuie specificat acest lucru in mod explicit!
Este eronata informatia primita ...

Ce sancțiuni primesc acum elevii și cum se aplică acestea
www.avocatnet.ro/articol_531...

Baza legala
[ link extern ]
Sancţionarea elevilor parte integrantă din Ordin 4742/2016
Art. 29. -
(1) Contestarea sancţiunilor ce pot fi aplicate elevilor, prevăzute la art. 16, se adresează, de către elev sau, după caz, de către părintele/tutorele/susţinătorul legal al elevului, consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, în termen de 5 zile lucrătoare de la aplicarea sancţiunii.

[ link extern ]
www.avocatnet.ro/articol_531...
ACTUALIZARE (31.10.2021): Proiectul a fost respins de ambele Camere la reexaminare, astfel că nu se poate aplica.

Alte discuții în legătură

Model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare alex buzau alex buzau Buna ziua.ma pueti ajuta si pe mine cu un model de contestatie pentru anularea deciziei de exmatriculare ??sincer nu stiu ce sa mai cred .in data de 28 ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea unui elev adrian10 adrian10 un elev a fost exmatriculat din pricina absentelor Regulamentul de functionare a institutiilor de invatamant prevede ca decizia de exmatriculare se comunica ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se poate inscrie la liceu un elev exmatriculat? bebe.apostol bebe.apostol Daca un liceean a fost exmatriculat dupa primul semestru,cand se poate inscrie din nou la alt liceu?Multumesc anticipat pt.raspunsuri. (vezi toată discuția)