avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La vânzarea drepturilor succesorale ale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La vânzarea drepturilor succesorale ale moștenitorilor coindivizarilor din TP către unul dintre moștenitori se permite prima întăbulare direct pe unicul cumpărător?

Vânzarea drepturilor succesorale pentru o parcelă, fără CF, deținută de moștenitori ai mai multor coindivizari (toți decedați), către un moștenitor al unuia dintre coindivizari, poate permite prima întabulare a întregii parcele direct pe cel care cumpără de la moștenitorii celorlalți coindivizari sau procedura e mult mai complicată care presupune mai multe lucrări: prima întăbulare, dezmembrări, comasări, etc ? Terenul are 1900mp și sunt 6 coindivizari decedați iar moștenitori în viață ai acestora sunt în total vreo 12 (3+1+1+1+4+2). Vă mulțumesc anticipat pentru consiliere/răspuns.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
florinjurca, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire armataa armataa Am si eu urmatoarea speta: in urma bunicilor din partea tatalui au ramas trei mostenitori, toti in viata. Au facut succesiunea iar mostenirea a fost impartita ... (vezi toată discuția)
Succesiune dascaluiuliana dascaluiuliana Buna ziua! Va rog frumos poate raspundeti la intrebariel mele avem de facut o sucesiune dupa parintii morti , mama de 3 ani si tatal de 2 ani.La sucesiune ... (vezi toată discuția)
Teren agricol ,pasune astronsrl astronsrl Buna ziua, Doresc sa cumpar 10 ha de pasune .Problema este ca exista cam 20 proprietari si nu sunt dispusi sa plateasca pentru a intocmi acte. Doresc sa ... (vezi toată discuția)