avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Freelancer start-up
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Freelancer start-up

Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de freelancer. Sunt noua in acest domeniu. Am inceput recent colaborarea cu o firma din Marea Britanie, in domeniul resurselor educationale, eu fiind profesoara de meserie. Am deschis si un PFA pentru a face aceasta colaboare legala.
1. Ce acte trebuie sa depun si unde?
2. Ce documente sunt necesare pentru a tine contabilitatea acestui pfa?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:50, 30 Martie 2023
1. suna pompos resurse educationale, dar nu exista in CAEN un astfel de cod. ce vindeti/ prestati?
2. pfa-ul tine contabilitatea in partida simpla, deci cheltuielile si veniturile le puteti inregistra intr-un registru. documentele doveditoare (facturi, chitante, ordine de plata, etc., pentru vanzari si cumparari) se ataseaza.
1. Imi pare rau ca va suna pompos, dar nu stiu altfel cum sa numesc chestiile acelea pe care profesorii le folosesc ca sa invete elevii. Poate materiale educationale, dar si asta cred ca va suna pompos. CAEN-ul este 8560 - activitati de servicii suport pentru invatamant.
2. Va multumesc pentru raspunsul la aceasta intrebare.

O zi buna!
de la resurse la servicii suport e o oarecare distanta, dar sa depasim.
prin urmare, daca aceste servicii le asigurati in incinta dvs., ea trebuie autorizata ca punct de lucru sau sediu cu activitate: ISU, DSP, etc. daca serviciile se presteaza la domiciliul clientului, nu este nevoie, bineinteles.
in functie de modul de colaborare e posibil sa fie nevoie sa fie nevoie sa documentati unii itemi, insa asta depinde de felul in care doriti sa va fie recunoscuta activitatea in public. evident, nu e vorba de calificarile dvs deja dovedite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care ar putea fi codul caen pentru ... LDiaconu2017 LDiaconu2017 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care ar putea fi codul CAEN pentru un PFA al carei obiect de activitate este consultanta educationala? Aceasta consultanta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ........momentan nu am servici ...sant profesoara si doresc sa dau meditatii in mod legal , as vrea sa stiu ce forma legala sa aleg si ce ... (vezi toată discuția)
Este vorba de infiintarea unui pfa. loc_ness loc_ness Buna ziua, Este vorba de infiintarea unui PFA. Codurile CAEN vizate sunt 6201 si 7410. Pentru 7410 exista experienta in munca ce poate dovedi expertiza, ... (vezi toată discuția)