avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expropriere sau compensatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expropriere sau compensatie?

Bună ziua, in urmă cu o două luni am cumpărat un teren de 1288 m2, ulterior dupa verificările tepografie am realizat ca 190 m2 din terenul este suprapus cu terenul primăriei (pe aceea parcela este proiect aprobat pentru drum). ”Gresala” a fost facuta în 2008, cand s-a facut intabularea terenului si s-a înscris in cartea funcială cu schița si masuratorile incorecte (deci a trecut termenul de 3 ani reglementati de lege de a cere rectificarea actelor la OCPI). Terenul a mai fost vandut inca o data in 2019, dar fostul propierat nu s-a ocupat de fel de teren si nu a stiut problema, el cumparând terenul cu acte întregula (CF aparent ok) . Acuma vreau sa fac actele in regula... Langa terenul meu mai este o parcela de 380 m2 a primariei care nu deserveste la nimic. M-am gandit sa cedez primariei aceea parcela pe care face parete din proiectul de drumul și sa cer o expropiere sau compensare cu terenul de langa mine. Care imi sunt soutiile și in temeiul a cărei legi pot sa fac asta?

Alte discuții în legătură

Titluri de proprietate eliberate gresit de primarie ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute cedat primariei klaudiu0302 klaudiu0302 Buna ziua, As vrea sa achizitionez un lot de teren. Proprietarul detine o parcela de 4000 mp care a parcelat-o in 9 loturi (8 loturi si un lot care este ... (vezi toată discuția)
Titluri gresite de primarie ContSters206369 ContSters206369 buna dimineata ..... la eliberare unor titluri de proprietate si schite cadastrale existente gresite , (gresite ca si vecinatati si amplasare in teren , ... (vezi toată discuția)