avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedari terenuri ... Buna ziua! Dupa multe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedari terenuri ... Buna ziua! Dupa multe eforturi care au fost depuse de tatal meu ...

Buna ziua!
Dupa multe eforturi care au fost depuse de tatal meu defunct, s-a obtinut dreptul la retrocedare pentru o suprafata de teren agricol situat in jud. Suceava, prin Ordin al Prefecturii Suceava in anul 2013. Aceasta a validat dreptul de proprietate, numai ca drept de proprietate datorita faptului ca ''s-a constatat ca terenul din vechiul amplasament este ocupat legal prin aplicarea legilor funciare anterioare Legii nr. 247/2005, urman a se stabili un nou amplasament sau sa se acorde despagubiri in conditiile legii''.
De atunci ni s-a comunicat ca nu au teren disponibil si urmeaza sa faca o inventariere a terenutrilor dupa care sa ni se comunice ce disponibilitati au iar noi sa alegem ceea ce va fi.
In anul 2016 in urma unei solicitari pe care am facut-o in sensul de a obtine un raspuns, daca au ceva disponibilitati de teren, ni s-a comunicat ca vom fi informati de catre comisia locala la momentul cand vor avea inventarierea terenurilor facuta. Deci la acel moment inca nu se stia nimic.
De atunci si pana astazi cei de la primaria de care a apartinut terenul nu a mai comunicat nimic cu noi in acest sens. Recent am trimis un email prin care solicit o actualizare a situatiei. Nu am inca un raspuns dar mi se pare ca cei de la primaria care trebuie sa rezolve cazul, pur si simplu nu vor sa faca nimic in acest sens.
Va rog daca puteti sa ma indrumati ce solutii ar fi pentru solutionare si ce as putea face sa pot obtine o solutionare in conditiile legii.
Va multumesc!
Elena DC

Alte discuții în legătură

Retrocedarea legea 247/2005 manu80 manu80 in urma unei revendicari am obtinut decizia de punere in posesie a unui teren arabil (1ha) in baza legii 247/2005. odata cu notificarea acestei decizii in ... (vezi toată discuția)
Primaria tergiverseaza emiterea unei solutii de retrocedare - legea 247/2005 Balaurul Balaurul * Nu este prima data cind autoritatile Administrative nu raspund cererilor inaintate de catre tatal meu spre Prefectura PH sau catre Primaria Cerasu - jud. PH. ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)