avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! MA PUTEȚI AJUTA ,VA ROG CU URMATOAREA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! MA PUTEȚI AJUTA ,VA ROG CU URMATOAREA SITUATIE.Mama ...

Bună ziua! MA PUTEȚI AJUTA ,VA ROG CU URMATOAREA SITUATIE.Mama mea a fost internata la Spitalul de psihiatrie Jebel, Timiș. IN CADRUL SPITALULUI I-A FoST FACUT UN CERTIFICAT DE INCADRARE IN HANDICAP GRAV , CU ÎNSOȚITOR care nu este DESEMNAT ,nominalizat(Asa a hotarat comisia ,noi nu am cerut asta.)(Sufera de schizofrenie paranoida si dementa nespecificata). DATA FIIND SITUATIA EI SI FAPTUL CA TATA A FACUT UN AVC în 2018 și este sub medicație iar eu un copil minor in întreținere ,am hotărât ca mama sa meargă intr-un centru pt. Pers cu dizabilități. EA NU ARE ASISTENT PERSLNAL . Cei de la DAGSPC ne-au respins dosarul .Motivul a fost acest certificat care-i da dreptul la asistent personal.Cum putem schimba încadrarea în gr. de handicap?Avem nevoie de gradul GRAV, fără ÎNSOȚITOR. Menționez ca Certificatul este permanent, nu are termen de revizuire și a fost emis in iul.2022.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:47, 1 Aprilie 2023
Nu vă înțeleg logica, de ce vreți s-o treacă la un grad inferior`?!
Gradul grav cu însoțitor e un avantaj pentru dizabil.

Cineva din familie care o îngrijește, îi încasează indemnizția de însoțitor în cuantum de 1,898 lei.
Puteți să-i angajați un îngrijitor să vă ajute.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
Dapix, utilizator
Nu are cine sa o îngrijească, din familie. Asistentul pe care îl pate angaja Dgaspc, la cerere noastră are program de 8 ore.Mama obișnuiește sa plece de acasă.De doua ori am dat-o disparuta.Ultima dsta s-a urcat in tren si a ajuns în Ungaria. Avem nevoie de cineva care sa o supravegheze și ingrijeasca , în același timp. ACEST lucru poate fi posibil numai intr-un centru pt persoanele cu dizabilități.
În centru nu primesc persoanele care au certificat cu însoțitor.
Doar o instanță de judecata putea anula certificatul, daca expertiza medi-o legala constata ca nu poate fi îngrijită în familie.
Dar contestația trebuia depuă la TRIBUNAL în termenul legal, acum e deja prea târziu.

Ar putea fi internată la un centru PRIVAT, dar nu cred că veți putea acoperi cheltuielile.
Nu cred că este centru privat mai ieftin de 3000 - 3300 - 3500 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de ... Ale . Ale . Buna ziua! Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)
Apel la pronuntare punere sub interdictie judecatoreasca citadin citadin Cu respect Forum, Pe scurt. Pentru faptul ca sora mea(66 ani), cu domiciliul proprietate personala in alta localitate din alt judet fata de ... (vezi toată discuția)
Pensii persoane cu dizabilitati Maria2019 Maria2019 Daca o persoana cu dizabilitati care momentan este ingrijita acasa cu asistent personal va fi internata intr-un centru specializat ( are alzhaimer ,dificultati ... (vezi toată discuția)