avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Teren adus ca aport la infiintarea unei srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Teren adus ca aport la infiintarea unei srl

Buna seara. In cazul infiintarii unei srl, unul din asociati aduce ca aport un teren. Ce act juridic trebuie incheiat pentru ca terenul sa treaca din proprietatea persoanei fizice asociate in proprietatea societatii (aportul in natura este mentionat in actul constitutiv al societatii)? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 2 Aprilie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ANTIMANTIM , utilizator 21:44, 2 Aprilie 2023
o intabulare
in baza actului constitutiv?
scuze, mi-a scapat: se intocmeste un contract de schimb: terenul contra a n parti sociale.. la notariat. apoi se intabuleaza
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2023
adriandimitriu, utilizator
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Un srl detine aport in natura un teren si o constructie. alex_aditza@yahoo.com alex_aditza@yahoo.com Buna ziua. Un SRL detine aport in natura un teren si o constructie. Acestea au fost aduse ca aport in natura la capitaul social in anul 1995 de catre ... (vezi toată discuția)
Impozitare aport in natura in cazul infiintarii unei societati examinataprofund examinataprofund Se infiinteaza o societate comerciala cu 4 asociati dintre care 3 aduc drept aport un teren in valoare de 500 000 euro(cote:2/8, 3/8. 3/8) iar al 4-lea 500 ... (vezi toată discuția)