avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț cu soția mea care ea are un copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț cu soția mea care ea are un copil mulatru rezultat ...

Sunt în divorț cu soția mea care ea are un copil mulatru rezultat dintr-o aventură din timpul casniciei și eu ne putînd face copii atunci lam trecut pe numele meu acum că suntem în divorț vreau să șterg și copilul după numele meu și să nu dau pensie alimentară țin să precizez că copilul are 15 ani
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:20, 5 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adet Florin a scris:

dintr-o aventură din timpul casniciei și eu ne putînd face copii atunci lam trecut pe numele meu



Este posibil sa se fi născut în străinătate copilul.
Ultima modificare: Duminică, 2 Aprilie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si?

Oricum, conteaza si pozitia mamei. Daca si ea vrea sa scape de tata pt copilul ei, treaba e mai simpla.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când apare prezumţia de paternitate? Prezumţia de paternitate în România, este prevăzută de articolul 414 alineatul 1 din Codul civil românesc şi stabileşte că ,,copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei îl are ca tată pe soţul mamei'', indiferent dacă acesta este sau nu tatăl biologic al minorului. Soțul mamei poate introduce acțiune în tăgada paternității , chiar la o data ulterioară termenului de 3 ani, dacă dovedește ca a aflat ca nu este tatal biologic la minorului. În cazul dv. ani aflat de la început. Desemenea dacă tatal biologic ( in cazul în care el este reperibil) recunoaște ca el este tatal. Oricum probele se bazează pe examenul ADN, martori, etc.
copilul e nascut pe vremea vechiului cod.
E adevărat, este născut pe vremea vechiului cod, dar acțiunea s-ar introduce acum, deci ar fi aplicabil în opinia mea noul cod civil.

Alte discuții în legătură

Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)
Procedee de schimbarea numelui copiilor ,cu numele tatalui natural CGM74 CGM74 Dupa 10 luni de casnicie,din motive ìntemeiate,n-am separat ìn fapt,actiunea de divort a fost solicitata de catre mine dupa circa zece ani dupa (anul ... (vezi toată discuția)
Paternitate JulieC JulieC Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)