avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara!Am o intrebare ce pot face dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara!Am o intrebare ce pot face dacă concubinul nu vrea ...

Bună seara!Am o intrebare ce pot face dacă concubinul nu vrea sa părăsească domiciliul comun care este luat cu chirie menționez ca avem și un copil de 1si 8 luni impreuna iar relația dintre noi nu mai este buna de mult timp iar el refuza sa plece pe motiv ca nu pleacă fără copil!ce ma sfătuiți sa fac în aceasta situatie?
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea domiciliului copilului la dvs, un program de vizita pentru tata și exercitarea autorității parintesti. Pana atunci tatal are aceleași drepturi asupra copilului ca și dvs. În cadrul aceleiași acțiuni puteți solicita sa vi se atribuie dvd beneficiul contractului de închiriere.
Contactați un avocat( recomandat sau de pe forum din lista avocatilor) sa va explice in detaliu aspectele juridice deoarece nu situația este complexa).
Buna seara,

Daca imobilul este inchiriat de dumneavoastra, va puteti adresa instantei de judecata,in vederea evacuarii concubinului dumneavoastra.

Puteti avea in vedere si procedura urgenta, inaintand , in prealabil, o notificare.

Exista posibilitatea ca, in urma transmiterii notificarii prealabile, concubinul dumneavoastra sa paraseasca, voluntar, imobilul unde , in prezent, domiciliati.

In ceea ce priveste copilul nascut in relatia de concubinaj, va puteti adresa instantei de judecata, pentru a fi determinate drepturile si obligatiile parintilor.

De principiu, autoritatea parinteasca este exercitata in comun, ambii parinti luand deciziile majore, in procesul de crestere si educare a minorului.

Locuinta minorului va fi stabilita la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil.

Fostul concubin va plati o pensie de intretinere, in cota de 1/ 4 din venitul net realizat, cand presteaza o activitate remunerata, si, in ipoteza in care acesta nu munceste, pensia este raportata la salariul minim pe economia nationala.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alinaflorentina2012 Alinaflorentina2012 M-am despartit d concubinul meu dupa o relatie d 9 ani ...suntem despartiti de cca 10 luni.Mentionez ca avem un copil de 4 ani jumate care e recunoscut de el ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor + pensie intretinere Kathyp Kathyp buna dimineata, as dori sa-mi spuneti daca cererea formulata mai jos este buna sau daca mai trebuie adaugat ceva pentru a o putea depune astazi la ... (vezi toată discuția)
Bebelus arina789 arina789 Daca parintii se despart. Relatie concubinaj. De la ce varsta poate dormi copilul si la tata? Ce spune legea?In prezent e bebelus alaptat de 4 luni. Multumesc. (vezi toată discuția)