avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AM FOST CASATORIT SI IN TIMPUL CASATORIEI EU SI FOSTA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AM FOST CASATORIT SI IN TIMPUL CASATORIEI EU SI FOSTA SOTIE AM ...

AM FOST CASATORIT SI IN TIMPUL CASATORIEI EU SI FOSTA SOTIE AM ADOPTAT(FARA ACTE) 2 pisicute pe care le-am cipat cu numele noastre.
Acum dupa divort fosta sotie nu ma mai lasa sa-i vad. Cum pot sa actionez ca sa am dreptul sa-i vad, si care ar fi temeiul legal in cazul unuei actiuni.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreti dvs nu e partaj, iar pt ce vreti, sansele sunt spre 0.

Sanse reale aveti daca ati vrea si dvs o pisica, din cele doua.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2023
gi-jane2, moderator
Avem practica si in instantele romane. Cauza a avut ca obiect partaj judiciar, în care, printre bunurile partajabile se regăsea și o ființă vie – un cățel. În fața magistraților de la Judecătoria Chișineu Criș, avocații au reușit să demonstreze că animalul de companie nu este un bun supus partajului, ci de o ființă a cărei încredințare și supraveghere trebuie stabilită în condiții asemănătoare celor ale copiilor proveniți din căsătorie sau din adopție.

[ link extern ]
Da, la cererea de partaj, conteaza de cine e atasat catelul, dar exclus sa se incuviinteze program de vizita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu catel gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Soti ce doresc sa divorteze, nu se inteleg in privinta cainelui, fiecare din ei il doreste. In instanta se cere incredintarea cainelui si drept de ... (vezi toată discuția)
Protectie animale fara stapan! irastoica irastoica Buna ziua! In primul rand va doresc un nou an plin de liniste si tot ceea ce va doriti,cu imbelsugare fara risipa inutila si cu sanatate,tot fara risipa,cu ... (vezi toată discuția)
Contract de adoptie animale de companie veronik veronik Buna ziua, As vrea sa donez 2 pisici, insa pt ca nu cunosc doritorii, mi-ar fi de folos un contract de adoptie prin care noii stapani sa fie ... (vezi toată discuția)