avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amendă plătită figurează neplătită, poprire ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amendă plătită figurează neplătită, poprire executorie pe cont

Bună ziua! Un scurt istoric: in 2014 am primit o amendă in Iași pe care am plătit-o chiar a 2 a zi, în jumătate, la taxe si impozite, am plătit cash iar chitanța primita nu o mai am (fiind vorba totuși de 9 ani de la faptă). În 2021 la schimbarea buletinului, la taxe și impozite, sediul de reședință (Dorohoi, jud.Botoșani) mi-au spus ca sunt in evidență cu o amendă neplătită iar când am cerut detalii mi-au explicat că este vorba de acea amenda din 2014. Am sunat la serviciul de taxe și impozite Iași, le-am explicat că figurez cu o amendă neplătită pe care eu defapt am plătit-o dar nu am chitanță, au făcut o verificare (superficială) și au spus că nu au găsit nimic și ca trebuie totuși să mă adresez la Dorohoi iar daca vreau mai multe informații să mă prezint personal la sediul din Iași (detaliile nu sunt sigure, conversația având loc acum 2 ani, am uitat exact ce mi-au spus). Astăzi mă trezesc cu o poprire executorie pe cont de 190 de lei, exact suma amendată in 2014 pusă de la serviciu taxe si impozite Dorohoi. Fiind weekend nu este nimeni disponibil sa imi ofere detalii si voi suna luni la ambele sedii. Acum as dori sa stiu ce drepturi am, ce date ar trebui să îmi furnizeze ambele sedii, unde ar trebui sa pot rezolva problema (fiindca fiecare sediu mă trimite la celalalt) si cel mai important: cum pot dovedi că am plătit? Menționez ca stau in Cluj in acest moment și nu ma pot deplasa pana la Iași ori Dorohoi. Chiar trebuie prezența fizică pentru a rezolva această problemă? Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2023
Alina Postolache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Postolache , utilizator 11:29, 9 Iunie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Aveți dreptul să dovediți cu chitanța că ați plătit, și scăpați de probleme.
Aveti 2 variante functie de interesul si d eposibilitatile dv
Fie va deplasati la sediul autoritatii unde ati achitat amenda contactati directorul unitatii cu solicitarea de verificare in baza tehnica electronica de inregistrare de rol fiscal pe numele dv a platilor realizate
Daca nu aveti posibilitatea de deplasare ,achitati suma
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați pierdut chitanța e vina exclusivă a dvs, și va trebui sa o plătiți a 2-a oara.
Chitanța se păstrează cu sfințenie, sau plătiți pierderea ei.
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rand, plătită sau nu, nimeni nu a observat un lucru elementar: amenda este prescrisa. Din 2014, s-a prescris în 2019 și cum în 2021 abia a aflat de existenta ei, e clar ca nici nu a fost somata legal. Caz în care, soluția este nu întrebatul în stânga și în dreapta pe la primarii, unde e a doua chitanta, ci contestația la executare. Sigur, acuma nu cred ca pentru 190 de lei chiar merita efortul dacă nu aveți studii juridice și nu știți în concret ce sa faceți ca să evitați cheltuieli mai mari. Dar asta este soluția în cazul dvs. Puteți încerca invocând excepția prescripției și întoarcerea executării silite la judecatoria de la domiciliul dvs actual. Atenție sa nu depășiți 15 zile de la data la care ați aflat de poprire.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2023
Mirrella P., utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie dupa 13 ani nichi4u nichi4u Buna ziua.Am primit zilele trecute un titlu executoriu + somatie pentru o amenda \"neplatita\" din anul 2003.Eu nu imi aduc aminte nici cand am luat amenda si ... (vezi toată discuția)
Amenda jandarmerie. x3v1lx x3v1lx Am primit o somatie de la Consiliul Local, directia impozite si taxe locale, pt plata unei amenzi vechi de aproximativ 1 an. ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda primarie gabriel teodorescu gabriel teodorescu Am primit o notificare de la banca cum ca mi s-a instituit o poprire de catre Serviciul de Urmarire si Incasare Creante Bugetare... in data de 11.12 2018( SI ... (vezi toată discuția)