avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament inchiriat fara contract, chirias lipsa insa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament inchiriat fara contract, chirias lipsa insa doar bunurile personale au ramas.

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema: Detin un apartament cu 3 camere care este dat in chirie unei persoane care detine o firma pe adresa respectiva, domnul/doamna nu mai locuieste acolo, apartamentul este gol de ani de zile, nu are contract de inchiriere.
In momenul de fata in apartament exista doar lucrurile persoanei respective, tot incerc de ceva timp sa il conving sa si le ia pentru a inchiria casa altcuiva dar fara raspuns.
Acum problema este urmatoare, fiind adresa firmei respective eu ii pot arunca lucrurile personale si sa imi vad de treaba sau risc sanctiuni penale?
Ca fapt divers firma nu mai apare in "lista de firme din romania" de cativa ani deci teoretic sediul nu mai este folosit dar omul nu vrea sa-si ridice bunurile personale chiar daca a fost notificat de proprietar...

Multumesc anticipat de ajutor!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:21, 6 Iunie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In vestul Europei se arunca lucrurile pe banii tai ca si la noi. De unde sa ii opresti bani daca ala nu plateste 3, 4 5 luni? Din ce sa mai opresti.

Daca ai ghinion si mai si moare chirasul mai stai si pana obtii ordin judecatoresc adica cam 3 luni pana se numeste un executor si iti da cheia si spune ai tot ce gasesti inauntru.
Buna seara, deci o concluzie care ar fii?
In vestul Europei nu se arunca pe banii proprietarului. Presupuneti de la 2000 km distanta. Eu stau aici si va zic: proprietarul are LEGAL dreptul sa amane 2 saptamani returnarea depozitului, iar daca exista bunuri "uitate", se cheama gunoierii contra cost si se scade suma din depozit. Evident: proprietarul returneaza restul, nu tot. Sper ca acum intelegeti ca legile din vest sunt mai clare ca cele din Romania. Nici in vest nu sunt perfecte, dar situatii simple de acest gen sunt clarificate imediat. In caz ca ati dori sa ma contraziceti, va zic ca eu stau in vest din 2011.

w_v_w_v a scris:

In vestul Europei se arunca lucrurile pe banii tai ca si la noi. De unde sa ii opresti bani daca ala nu plateste 3, 4 5 luni? Din ce sa mai opresti.

Daca ai ghinion si mai si moare chirasul mai stai si pana obtii ordin judecatoresc adica cam 3 luni pana se numeste un executor si iti da cheia si spune ai tot ce gasesti inauntru.

Trebuie sa aruncati lucrurile pe banii dv.

La fel se intampla si in Germania la Munchen unde a trebuit sa le iau cu remorca si sa le arunc pe categorii.
Noroc ca au dorit sa inchirieze si apartamentul in cauza ceilalati chiriasi
vecini care au fost de acord ca vor sorta ei si vor opri si arunca dupa bunul plac.
Dar tot am aruncat vreo 3 zile saci intregi si mai trebuie si sortati si aruncati pe categorii.
In Germania la Munchen cererea este asa mare incat la inchiriere se depune adeverinta de salariu si extras bancar pe ultimele luni pentru a face dovada ca are cu ce plati si este solvabil.
Se mai depun si 3 luni garantie si tot degeaba.Daca nu plateste la timp tot nu il poti evacua asa usor cu crede lumea. Legislatia protejeaja chiriasii.
Nici macar chiria nu o pot mari la chiriasii existenti (doar la cei noi) decat daca fac modernizari .
Nu ii pot da afara nici daca zic ca vreau sa ma mut eu acolo.
Trebuie sa demonstrezi ca nu mai ai alte proprietari unde ai putea locui.

Nu stiu din ce tara vorbiti dar probabil ca oricine vorbiti din auzite si din pozitia de chirias si vi se pare ca proprietarul e plin de drepturi.
De aia proprietarul care are o casa cu 3 4 5 apartamente sau unii un bloc nu vinde niciodata doar un apartament.
Pentru ca daca ar mai fi unul ar trebui sa tina cont si de parerea lui si nu ar mai putea decide ce direste el si daca ar fi mai multi ar junge sa faca asociatie de proprietari si ar fi si mai grav pentru el.
Cum ar putea sa stie un strain ce este de aruncat si ce nu cand el nu stie ce este al proprietarului si ce nu este si doresti sa pastrezi si ce nu?


Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
w_v_w_v, utilizator
La Asociația de Proprietari cum apare, daca nu exista Contract de Închiriere. Ați putea avea problema și ca venituri nedeclarate. + Plus că ptr sedii de firma exista alte tarife de co.nsum. Dar pe de altă parte chiar daca nu exista Contract dar aruncați bunurile lui, puteți să vă treziți cu o plângere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare uscatorie bloc CatalinNastase74 CatalinNastase74 S-a hotarat la ultima adunare generala sa se elibereze uscatoriile de bloc pe care le-au luat unii si le-au umplut cu tot felul de chestii cum au vrut. S-a ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere aldo_nick aldo_nick S-a terminat perioada contractului de inchiriere,si proprietarul nu mai doreste sa prelungeasca;Cum face ca sa evacueze chiriasii acestia refuzind lucrul ... (vezi toată discuția)
Pot vinde apartamnetul? ileana_zeta ileana_zeta Buna ziua. Am avut apartamentul inchiriat , chiriasi au plecat lasandu-ne datoriile noua. I-am instiintat printr-un avocat ca noi consideram contractul ... (vezi toată discuția)