avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua.Mi-am schimbat recent prenumele în ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua.Mi-am schimbat recent prenumele în certificatul de ...

Buna ziua.Mi-am schimbat recent prenumele în certificatul de naștere.La facultate mi-a fost cerut documentul în baza căruia s-a modificat certificatul de naștere din prenumele anterior în cel prezent.Ce ar însemna mai exact acest act și de unde l-aș putea lua? Menționez ca am de la notar o confirmare a schimbării,dar se pare ca nu e de ajuns.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
Gahil123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 00:47, 3 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 17 din Ordonanta nr. 41/2003
Dovada schimbării numelui se face cu dispoziţia de admitere a schimbării numelui sau cu certificatul eliberat de serviciul public, pe baza dispoziţiei de admitere a schimbării numelui.

Vă sugerez să contactați serviciul public unde ați înregistrat cererea de schimbare a prenumelui pentru a solicita o copie a acestei dispoziții. Dacă aveți nevoie de lămuriri suplimentare, nu ezitați să mă contactați.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.Probabil acesta este actul de care am nevoie.
Cu mare drag. Mult succes pe mai departe!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume anamihai anamihai Buna ziua.. Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva ce acte trebuiesc si cum se procedeaza pentru schimbarea prenumelui copilului minor.... va ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui consselo consselo Am si eu o intrebare daca se poate :) am un nume si un prenume...atat. Pe certificatul de botez am trecut pe langa prenumele meu si prenumele : Alexandra. ... (vezi toată discuția)