avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie aferent veniturilor brute (prime) ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie aferent veniturilor brute (prime) realizate in afara salariului din cartea de munca

Buna ziua,

Pentru veniturile brute (prime) realizate in afara salariului de incadrare inregistrat in cartea de munca , in perioada 1996-2000 , este posibil ca aceastea sa fie incluse in calculul pensiei publice de stat? Angajatorul afirma ca nu a calculat si retinut constributia la asigurarile sociale. Era acesta obligat la acea vreme sa intreprinda aceste actiuni, va rog? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 5 Iunie 2023
Potrivit legislatiei in materiei din acea vreme, entitatile angajatoare care foloseau personal salariat, erau datoare sa verse la bugetul asigurărilor sociale de stat, o contribuţie de 15% asupra cîştigului brut realizat de personalul lor salariat,

Nu sunt luate în calcul la stabilirea punctajului mediu anual, întrucât nu au făcut parte din baza de calcul a pensiilor, conform legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001:
...
- premiile anuale şi premiile acordate în cursul anului pentru realizari deosebite;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
Calculare pensie mancipri mancipri pana acum pensia s-a calculat in functie de salarul inscris in cartea de munca . unele prsoane ani de zile au incasat un salar mult mai mare decat cel inscris ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj la pensie doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca, salariile primite la iesirea la pensie (in cazul meu 3) sunt luate in consideratie pentru calculul ... (vezi toată discuția)