avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este normal ca un sofer de tir sa lucreze chiar si 15 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este normal ca un sofer de tir sa lucreze chiar si 15 ore pe ...

Este normal ca un sofer de tir sa lucreze chiar si 15 ore pe zi si peste 60 de ore pe saptamana, atata timp cat in contract are 40 de ore pe saptamana?
Mi se pare absurd si imposibil, pe cand altii lucreaza 8 ore pe zi, soferii muncesc ca niste sclavi.
Conform ordinului 561 un sofer poate sa conduca intr-o saptamana maximum 56 de ore, dar contractul de munca spune 40 de ore pe saptamana . Asta ar trebui sa insemne ca eu o data ce am ajuns la 40 de ore de munca pe saptamana (condus, incarcare/descarcare) am dreptul sa inchid programul si sa ma opresc, daca in contract am 40 de ore, nu?
Va rog sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 02:33, 1 Iulie 2023
1. Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămâna.
Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

2. Detalii privind Durata de conducere și perioadele de repaus în sectorul transporturilor rutiere
[ link extern ]

3. Regulamentele sunt acte legislative cu caracter obligatoriu, definite prin art. 288 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.
In speta, se aplica Regulamentul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pontam soferii de tir ncris78 ncris78 Un sofer de tir, care lucreaza 9-10 ore pe zi, apoi face pauza legala, cum se ponteaza? Acesta lucreaza si noaptea uneori. Trebuie acordat un spor pentru orele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in cazul conducătorilor auto profesioniști, pictograma ... George7816 George7816 Bună ziua! In cazul conducătorilor auto profesioniști, pictograma ciocănele care reprezintă alte activități, folosită atunci când soferul încarcă ... (vezi toată discuția)
Descarcarile la 28 zile a cardului tahograf de sofer sunt documente contabile obligatorii ? sofertir1 sofertir1 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, descarcarile cardului de sofer tir sunt obligatorii in contabilitate conform termenelor art. 24 si 25 din Legea ... (vezi toată discuția)