avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua,vreau să deschid un proces împotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua,vreau să deschid un proces împotriva angajatorului ...

Bună ziua,cineva vrea sa deschida un proces împotriva angajatorului care nu a plătit o zi de concediu de odihnă neafectat,după ce încetat CIM prin demisie.
Dacă angajatorului câștiga procesul poate cere să platesca cheltuielile de judecată,plata avocatului care l-a aparat?
Pentru a ști dacă merită să deschida procesul știind și de riscul de a pierde și de a plati cheltuielile de judecata.
Mulțumesc anticipat pentru un răspuns, dacă știe cineva să răspundă și fără să sterga întrebarea,cum se practică.
Poate administratorii verifica activitatea unor moderatori vatafi.
Am nevoie de aceste lămuriri pentru a ajuta pe cineva aflat în aceasta situație.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
mitabiciclista, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 17:59, 4 Iulie 2023
Eu nu sunt jurist , dar iata ce am gasit : art 453 Cod de Procedura Civila , Acordarea cheltuielilor de judecata . “ (1) Partea care pierde procesul va fi obligata , la cererea partii care a castigat , sa ii plateasca acesteia cheltuieli de judecata “ . E cat se poate de firesc , daca ai produs cuiva o paguba trebuie sa il despagubesti . Indiferent cine castiga procesul ( fost angajat sau angajator ) , acesta , daca are cheltuieli ocazionate de proces , are dreptul sa le ceara celui care nu a avut dreptate si din cauza caruia le-a facut ( cheltuielile ) .
Pentru o zi de CO, nu se merita sa deschideti proces..sesizati ITM-ul.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult pentru ambele răspunsuri care au lămurit situația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic rezident 2020 - decizia 5 iccj tincuirina tincuirina buna ziua. ma aflu in urmatarea situatie: spitalul la care lucrez ca si jurist imi solicita sa fac o actiune impotriva unui medic rezident care si-a dat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata vivians vivians buna seara, ma judec cu o primarie pentru ca nu mi-a dat un raspuns in termen. am cerut in actiune cheltuieli de judecata. in intampinarea lor au solicitat si ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Daca Asociatia da in judecata un locatar care nu a achitat fondul de reparatii,si Asociatia de proprietari pierde in ... (vezi toată discuția)