avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt coproprietar 50 % cu sora mea, 50% la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt coproprietar 50 % cu sora mea, 50% la apartamentul mostenit ...

Sant coproprietar 50 % cu sora mea, 50% la apartamentul mostenit de la parinti. Sora mea poate instraina ( donatie) cota ei parte acum cand ne aflam in proces in instanta pentru iesire din indiviziune deschis de mine?
Cel mai recent răspuns: Michaela 65 , utilizator 18:52, 12 Iulie 2023
Mentionez ca avocatul meu a platit deja taxa fiscala anuala pe apartament in numele meu, se poate ca el a si notificat litigiul la Cartea funciara.
Va multumesc pentru interventie dar totusi nu mi-ati raspuns la intrebarea pusa de mine. Coproprietarul meu poate dona sau vinde partea lui cota mostenita , noi , aflandu-ne in plin proces juridic a iesrii din indivizune. Da sau nu?
Da se poate atât timp cât ilitigiul nu e notat în CFDaca nu întrebați av și dacă nu i cereți expres sa faca acest demers nu are cum sa ghicească ce vreți dvs,ce va frământă, nu merge cu presupuneri.In mod normal nu ar conta dacă vinde sau donează dvs va judecați cu cel care dobândește,problema e când o face,daca procesul e deja început se complica lucrurile etc.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc mult, mi-ati dat o idee foarte buna. Nu as fi avut de unde sa stiu acest lucru,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare despre intentia de a vinde cota-parte. ... nydana8 nydana8 Notificare catre co-proprietar despre intentia de a vinde cota-parte. Situatia: Doi mostenitori cu drept de proprietate 50/50 asupra unui apartament, cind ... (vezi toată discuția)
Vanzare certificat de mostenitor sau de drept litigios AngelaSerban AngelaSerban Sunt, impreuna cu sora mea, mostenitoarea a doua aprtamente pt. care am certificat de mostenitor. Nu ne-am inteles niciodata. Acum suntem intr-un blocaj pe ... (vezi toată discuția)
Coproprietari apartament - iesire din indiviziune Jurist TM Jurist TM Buna seara! Am urmatoarea speta: doi frati coproprietari ai apartamentului mostenit de la parinti. Unul vrea sa vanda, celalalt nu. Cel care se opune vanzarii ... (vezi toată discuția)