avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG nr 1/27.01.2010 poate abroga reglementari din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG nr 1/27.01.2010 poate abroga reglementari din Codul Muncii sau din CCMN?

Buna seara
Sper ca la aceasta ora mai este cineva 'activ' care poate sa imi raspunda la o intrebare:
Aceasta noua Ordonanta poate sa conteste o prelungire de CCM?
Cazul in clar:
institutia noastra are CCM in vigoare pana pe 11 februarie, si pana in aceasta seara, nu am primit nici o adresa de la angajator referitoare la denuntarea CCM; in aceste conditii, legal, CCM se prelungeste de drept cu maximum 12 luni, daca nu se ajunge la o renegociere acceptabila de ambele parti
Dupa aceasta OUG, se presupune ca din 12 februarie CCM-ul nu mai exista.
Este posibil asa ceva?
Avand in vedere caziua de salariu este data de 5 a fiecarei luni, iar noi nici acum nu am primit banii, iar in decembrie i-am primit in 24 la pranz, nu ar trebui sa mai ma mire daca o OUG abroga o Lege speciala.
Si atunci, cei disponibilizati dupa 11 februarie, nu vor maibeneficia de drepturile inscrise in CCM, corect?
Am vre-o sansa in justitie?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:16, 30 Ianuarie 2010
Cand a fost publicata aceasta O.U.G.?
ASTAZI, IN ULTIMUL NR AL MO, NR 62
hehe, astia de la M.OF. lucra si noaptea... mie abia acu vreo 15 minute mi-o aparut M. OF. nr. 62 :D
Parerea mea este ca, aceasta O.U.G. isi bate joc si de noi, si de curtea constitutionala, care " reţine că noţiunea de salariu brut include, potrivit art. 155 din Codul muncii, atât salariile de bază, soldele pentru personalul militar şi indemnizaţiile lunare de încadrare, după caz, cât şi sporurile sau alte adaosuri aflate deja în plată." Ori, prea-mareata O.U.G., zice ca se iau in considerate numai acordurile ale caror prevederi nu exced legii nr.330/2009. Parerea mea este sa mergeti la instanta. :)
Eu zic ca art. 3 din OUG 1/2010 se refera la ccm/acorduri colective care vor fi negociate de acum incolo...nu si la cele deja existente. Asa ca un ccm existent, care se prelungeste de drept si nu este renegociat, nu cred ca ar intra sub prevederile acelui art. (parerea mea).
tot nu m-am lamurit...
la servici toti stam si ne intrebam ce se va intampla cu salariul nostru dupa ce 'expira' ccm-ul, dupa cum considera conducerea noastra?
Mai ales ca nici acum nu am primit salariul pt luna decembrie, iar vineri va fi ziua urmatoare de salariu?
Nu ne poate ajuta chiar nimeni cu o explicatie?
Poate ne puteti indruma macar spre un avocat specializat in dreptul muncii?

Alte discuții în legătură

Renegociere ccm expirat isucala isucala Buna ziua, Ce se intampla in perioada de renegociere a contractului colectiv de munca expirat? Mai sunt valabile clauzele acestuia? De exemplu, daca la ... (vezi toată discuția)
Acordare sporuri Lupes Fenina Lupes Fenina As dori sa stiu daca se mai acorda sporul de biblioteca, conform Hotararii Nr.3/25 iunie 2009 ?! Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariul bonus pentru nastere - anul 2012 alikbalik alikbalik \"CCMN 2007-2010 specifica clar ca mamele care au nascut au dreptul (nu este optiunea societatii) la obtinerea unui salariu mediu brut pe unitate.\" Dar ... (vezi toată discuția)