avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,sunt intr-o situatie controversata si as ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,sunt intr-o situatie controversata si as avea nevoie ...

Buna ziua,sunt intr-o situatie controversata si as avea nevoie de un sfat autorizat:in 1983 imobilul in care locuiam in mun. Galati a fost preluat de regimul comunist,demolat pentru construirea unor blocuri,iar familia mea a fost relocata intr-un apartament.S-a primit o suma nesemnificativa pentru casa demolata dar vrem sa cerem despagubiri pentru terenul pe care se afla casa. Singurul act este doar un document emis in 1952 prin care terenul era atribuit "in folosinta vesnica" familiei mele. Care este procedura in acest caz si ce sanse sunt? Multumesc
Procedura o puteți urma dacă untre 2000-2002 ați depus dvs sauparintii dvs notificare în baza legii 10/ 2000 .Dacă nu ați urmat procedura respectiva acum e tardiv orice demers.Daca depuneți notificare trebuia sa depuneți o serie de acte sa se emită o dispoziție, sa se constituie un dosarla ANRP etcetc.Verificati primul pas cu notificarea dacă nu a fost facut la acel moment nu mai exista soluții.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru casa demolată inainte de anul 1989 si preluarea terenului ... fdanila fdanila Pentru casa demolată inainte de anul 1989 si preluarea terenului aderent casei de către stat ,teren pe care s-au construit blocuri , se poate cere ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenurilor crismen_tare crismen_tare buna ziua! as dori sa va intreb ceva referitor la retrocedarea terenurilor preluate in mod abuziv in perioada comunista. bunicii mei au detinut pana in 1980 ... (vezi toată discuția)
Ce putem face? retrocedare sau...? Silvia1945 Silvia1945 Ce putem face? Retrocedare sau...? Mama mea locuia cu bunica mea într-o comună. Aveam o casă + curte de 2500mp, când au venit comuniștii și le-au ... (vezi toată discuția)