Buna ziua!
Daca in urma divortului, fostul meu sot renunta cu acordul sau la partea sa integrala din apartament - la notar se numeste partaj? La ce costuri sa ma astept in urma acestei actiuni? Daca raspunsul este ca suma e in functie de valoarea apartamentului, ce procent este din aceasta valoare si cine stabileste valoarea apartamentului? Daca raspunsul este altul, va urmaresc. Multumesc!
Daca ia bani pt partea lui se cheama partaj, daca nu...e donatie.
Valoarea ap e din grila notarului, de regula sub cea de piata, iar onorariul cca 2- 3 %, nu e un procent fix, dar cam asa vine.
Daca impartiti bunurile comune in urma lichidarii regimului matrimonial comun veti face un partaj voluntar, autentificat de catre notar. Toate costurile - impozite, taxe, onorarii, inregistrari cadastru - le aflati de la biroul notarial, in functie de valoarea bunurilor supuse partajului.
Partaj voluntar
stanescu2
Buna ziua,
Eu si fosta mea sotie am divortat in urma cu 15 ani fara a face partaj. Suntem copropietari pe un apartament de trei camere obtinut in timpul ... (vezi toată discuția)
Notar
ghebosel_leu
buna ziua,cam cat costa la notar actele de schimbare a contractului de la apartament ,unde eram eu si fosta sotie si sa raman la noul contract doar eu.va ... (vezi toată discuția)
Partaj
madi1206
Buna ziua! Din nou :rolleyes:
Sa presupunem ca parintii divorteaza. Au un singur copil. Apartamentul este pe numele ambilor parinti. La partaj tatal trece ... (vezi toată discuția)