avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt ...

Cheltuieli copil minor

Buna seara.
Am urmatoarea situatie.
Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu cand ma vad cu el are aceleasi haine si incaltari.
Vreau sa stiu daca exista o baza legata prin care se poate afla pe ce se cheltuie banii din pensia alimentara.
Daca m-as raporta la lege care spune ca ambii parinti contribuie in mod egal la cresterea ... etc. a copilului ar trebui ca ambii sa contribuim cu aceeasi suma de bani, fapt ce nu se intampla.
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 11:05, 1 Septembrie 2023
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare de ce am întâlnit doar tati care vor sa contorizeze exact , sau mai bine zis, sa controleze fosta soție cu privire la pensia de întreținere minor ? Este una din întrebările taților în urma divorțului. Divorțul este de soție nu și de copil. Nevoile copilului nu scad o data cu divorțul, dimpotrivă. Codul civil reglementează clar cuantumul și modalitatea de plata, iar instanță hotărăște cum este mai bine pentru minor. de fapt . dv aveți în continuare probleme nerezolvate cu fosta soție și încercați pe aceasta cale sa va impuneți cumva, sa mai controlați ceva. În privința programului de vizita, un al utilizator, v-a oferit soluții: implicați-va mai mult în viață copilului, școală, ședințe cu părinții, mergeți în excursii cu el, mama nu poate sa va împiedice. De dv. depinde sa stabilit legături cu minorul, nu de banii pe care ii plătiți. Problema materială va preocupa mai mult decât cea sentimentala. Și dacă plătiți mai putin, care este binele copilului, ca va trai mai prost??. Poate ca o analiza sinceră asupra motivațiilor v-ar ajuta mai mult. În rest dacă insistați introduceți o acțiune în instanță, motivați , dacă aveți probe și va rămâne la aprecierea instanței, desi din ezxperienta mea profesionala este greu de crezut ca se va obține așa ceva.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
PaulHu, asa este, Instantele de judecata dau spre crestere copiii mamelor, iar noi tatii avem sansa sa ne recasatorim. 99% dintre fostele sotii folosesc custodia copilului ca o arma pt a se razbuna pe fostul sot. Nu e normal insa asta e adevarul. A mea s-a potolit dupa ce a aflat ca ma recasatoresc.
Referitor la bani, acestia, daca depasesc vizibil nevoile si cheltuielile copilului, bunul simt spune ca parintele cu care locuieste copilul ar trebui sa nu-i foloseasca in interesul propriu ca sa merga la club. Daca isi cumpara o casa mai mare sau o masina aceasta este tot in interesul copilului, care va folosi si mosteni aceste bunuri.
Prin urmare va sugerez ca incercati sa refaceti o relatie minim amiabila cu mama, cu scopul de a putea comunica cat mai mult cu copilul. In instanta nu aveti nici-o sansa sa obtineti ceva. Succes si pace interioara va doresc!
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Problema materială va preocupa mai mult decât cea sentimentala. Și dacă plătiți mai putin, care este binele copilului, ca va trai mai prost??"

Eu am înțeles că tatăl nu ar vrea să-și diminueze contribuția, dar spre binele copilului ar vrea să fie sigur că banii dați sunt folosiți în interesul copilului !!! Mă întreb, așa ca neinițiatul (pentru a folosi un eufemism !) cum oare acest hal de mamă care spune că poza nu este plătită (i-o fi trimis și chitanță cu cât a costat-o pe ea ?) ar lăsa copilul în excursie cu tatăl lui ? Mama se poartă cu tatăl copilului ei precum cu un infractor.....Este incredibil și incalificabil !
In general este bine sa se asculte ambele părți. De aceea judecătorul asculta ambii părinți, nu de alta dar nu se poate oferi o opinie imparțială. Întrebarea este de parte deci și răspunsul este de parte. Și cum ar trebui sa se asigure tatal ca banii sunt folosiți în interesul minorului. A, dacă copilul este întrebat cu adresa , va da răspunsul sa fie pe placul celui care întreabă , manipularea minorului este una din situațiile oribile cu care judecătorii, avocații se întâlnesc des. Copilul mănâncă, folosește utilități, merge la școală etc. Și cum se stabilește ca mama "nemernica" ia din banii copilului să-și cumpere ce știu, cosmetice. Presupunea are un salariu pe care îl poate folosi cum dorește, nu numai pentru nevoile copilului. Departe de mine de a minimaliza rolul și efortul tatălui, dar repet ar trebui ascultate ambele variante. S-ar putea sa fie ceva surprize.. În rest iadul este pavat cu intenții bune.
Sunt perfect de acord că a manipula un copil fără discernământ este ușor, fiind un lucru oribil. Am înțeles, citind cu atenție toate intervențiile, că salariul net al celei care are în întreținere copilul este aproximativ egal cu banii primiți ca și pensie alimentară. În aceste condiții un complet responsabil poate face o cercetare judecătorească proprie privind cheltuielile familiei monoparentale și eventual solicitând și părerea ANAF - ului privind impozitele plătite de "mamă" în vederea deducerii cheltuielilor și a se stabili pe ce s-au cheltuit banii (doar plățile făcute cu cardul...totuși ar fi ceva !)!
Ultima modificare: Marți, 29 August 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)