avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de creștere copil și transfer de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de creștere copil și transfer de departament către companie din UK: Ce opțiuni am?

Bună ziua,

Sunt un tânăr părinte care a optat pentru concediul de creștere a copilului timp de doi ani, suspendând astfel contractul meu de muncă. Acest contract s-a încheiat la 8 septembrie 2023, iar eu urma să mă întorc la muncă din 11 septembrie. Între timp, în noiembrie 2022, departamentul meu a fost transferat către o altă companie din Marea Britanie. În plus, am devenit tată pentru a doua oară pe 4 iulie 2023. Am primit un supliment de suprapunere la indemnizație și intenționez să extind perioada de suspendare a contractului pentru încă doi ani.

Am notificat compania unde eram angajat anterior despre intenția mea, însă mi s-a spus că sunt acum angajatul companiei din UK. Am încercat să clarific situația cu noua companie, solicitând un formular standard pentru suspendarea contractului și aprobarea acestuia. Cu toate acestea, mi se tot spune că situația mea este complicată și se lucrează la rezolvarea ei. Știu că am un termen de 60 de zile de la nașterea copilului pentru a depune cererea și dosarul pentru concediul de creștere, adică până pe 27 septembrie 2023.

Ce se întâmplă dacă depășesc acest termen? Având în vedere că am încercat să rezolv situația cu ambele companii și nu am primit încă un răspuns concret, cum ar trebui să abordez problema în continuare?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns,
Flavius Gavriluță
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:40, 23 Septembrie 2023
Daca depasiti , veti primi indemnizatia pentru CCC de la data depunerii cererii.

Va trebuie doar decizia de prelungire a suspendarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea concediului de crestere a copilului raduhojbi raduhojbi buna,beneficiez de concediu de crestere a copilului,cererea am facuto la angajatorpe un an de zile. Intre timp am hotarat cu sotia sa-mi prelungesc inca un an ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu crestere copil si indemnizatie la a-2-a nastere si ce pasi trebuie urmati aliskin2003 aliskin2003 Pe data de 15 martie 2016 am nascut pentru a doua oara 2 fetite pentru care vreau sa intocmesc dosarul pentru concediu crestere copil si indemnizatie. ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca inainte de expirare concediu postnatal maria_june maria_june Situatia este urmatoarea: O angajata naste la inceputul lunii iunie 2008. La sf. lunii iunie, ca urmare a faptului ca firma angajatoare isi suspenda ... (vezi toată discuția)