avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.M a ...

Buna seara,rog frumos sa imi raspundeti la intrebarea mea.M a chemat d.l politist la sectie pentruo reclamatie de catre d.l presedinte a asociatiei de locatari motivul ca nu dau buletinul de indentiate a chiriasului pentru cartea de imobil.D.l politist azi m a sunat sa ma prezint cu vontractul de inchiriere la sectie si copie dupa buletin chiriasului. Va rog vreau sa stiu daca din p.d.v.legal d.l politist are dreptul sa imj ceara contractul e inchiriere si buletinul chiriasului,va mjltumesc si daca are dreptul legal sa transmita datele mele sau a chiriasului care d.l presedinte a aasoviatoei de proprietari.
Cel mai recent răspuns: Grosu Anatolie , utilizator 09:14, 24 Decembrie 2023
Total gresit, proprietarii au obligatia "DE A FURNIZA INFORMATII", nu de a lasa copii ale actelor la asociatii.

Nu mai informati gresit.

Recititi art. 94 din Normele metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, din 10.03.2021.

[ link extern ]

Art. 94. -
Înscrierea persoanelor în cartea de imobil se face în baza actului de identitate, iar pentru copiii sub 14 ani, în baza certificatului de naştere. Pentru înscrierea persoanelor în cartea de imobil nu pot fi solicitate fotocopii ale actelor de identitate, certificatelor de stare civilă sau titlurilor de proprietate. Acestea pot fi verificate vizual pentru conformitate.

Si inca un link

[ link extern ]

Spor la lecturat
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
La politie, Contractul da, buletinul da. In contract puteti sa retusati valoarea chiriei.
Daca nu aveti contract de chirie, semnati cu verisoara dvs o conventie civila , prin care dvs locuiti temporar la adresa respectiva pentru ingrjirea apartamentului, curatenie, udat flori, plimbat catel , sters praf, etc. Astfel ati rezolvat problema chiriei.
La asociatie prezentati informatiile necesare, nu copie dupa buletin. Buletinul se parcurge cu privirea, pentru verificarea datelor.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias? Allyne3 Allyne3 as vrea si eu sa stiu in baza carui act normativ are dreptul administratorul sa detina copie a actului de identitate al unui chirias (vezi toată discuția)
Carte imobil magda_oancea magda_oancea Buna seara, Mai este necesara inscrierea in cartea de imobil a proprietarilor/chiriasilor? La avizer trebuie afisate numele ... (vezi toată discuția)
Atomi - b rasov intr-o asociatie de proprietari de apartamente, ... Atomi Atomi Atomi - B rasov Intr-o Asociatie de proprietari de apartamente, Cartea de Imobil - cu proprietarii de apartamente si miscarile de proprietari, cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)