avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de lichidare; restante salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de lichidare; restante salariale

Sunt angajat la o firma care are 4 salarii lunare neplatite din cauza lipsei de fonduri. Banuiesc ca cea mai buna solutie este demisia cu acordul partilor; in cazul acesta ar trebui trecut in fisa de lichidare suma datorata salariatului? Cum ar trebui procedat pentru recuperarea salariilor?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 20:23, 29 Ianuarie 2010
Daca doriti sa plecati puteti sa va dati demisia fara preaviz, cf.art. 79.8. - demisie fara preaviz in cazul in care angajatorul nu respecta obligatiile asumate prin contract--in speta plata salariului.
O reclamatie la ITM v-ar asigura cel putin teoretic, de eventuala rambursare a datoriilor angajatorului catre dvs.
Fisa de lichidare nu are legatura decat cu datoriile dvs.catre firma, echipament de protectie, scule, ob.de inventar, etc. pe care ar trebui sa le predati la plecare.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
Doina Elena, Consultant resurse umane
Cum ar trebui sa se realizeze lichidarea pt. o garantie cat mai mare de primire a salariilor macar pe viitor daca nu imediat?
Demisia este un act unilateral de vointa prin care notificati angajatorul de incetarea raportului de munca la solicitarea dvs.

Incetarea raportului de munca urmare a unui acor intre parti este o alta situatie.

In ceea ce va priveste pe dvs. sunt doua aspecte,primul se refera la plata drepturilor salariale si cel de-al doilea se refera la incetarea raportului de munca. Indiferent cum inceteaza relatia de munca drepturile salariale vi se cuvin.

Namiru v-a recomandat sa faceti sesizare la ITM.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere gtxandrei gtxandrei Buna ziua. In cazul unei demisii sau concedieri, ce acte trebuiesc primite de la angajator? Multumesc (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul elena_ina elena_ina Buna seara! Am si eu o problema cu angajatorul. Daca se poate, as dori sfatul dumneavoastra! - in data de 19.03.2012, am depus cererea de demisie, cu ... (vezi toată discuția)