avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua In rezilierea RCA emisă de Euroins, deși ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua In rezilierea RCA emisă de Euroins, deși am cerut ...

Buna ziua

In rezilierea RCA emisă de Euroins, deși am cerut explicit încetarea serviciului cu ziua următoare trimiterii notificării, am primit această rezoluție:

Polița de asigurare se consideră încetată la împlinirea termenului de preaviz de 20 zile, calculat de la data primirii notificării, indiferent de primirea sau nu a confirmării denunțării EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE-REASIGURARE S.A. în acest interval.”

Exista o clauză care sa justifice aceste 20 zile? Practic eu am făcut RCA la alt asigurator și 20 zile am avut fara să știu 2 polițe de asigurare....

Ce părere aveți ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 11:36, 23 Octombrie 2023
Bună ziua,

Termenul de preaviz de 20 de zile este prevăzut de art. 2209 Cod civil: „Denunţarea contractului de asigurare de către una dintre părţi se poate efectua numai cu respectarea unui termen de preaviz de cel puţin 20 de zile calculate de la data primirii notificării de către cealaltă parte.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Clauza denuntare unilaterala contract administrare asociatie proprietari George Staicu George Staicu Suntem in discutii cu o firma de administrare pe care am dori sa o angajam pentru asociatia noastra de proprietari. Firma ne-a trimis un proiect de ... (vezi toată discuția)
Clauza contractuala firma cablu, denuntare unilaterala cu un preaviz de 30 de zile r0nni3 r0nni3 Buna, am o curiozitate si sper ca ma poate ajuta cineva. Este vorba de serviciile UPC, anexa 1 - conditii generale contractuale, art 2: \"Oricare parte poate ... (vezi toată discuția)