Intr-un dosar penal malpraxis medical am solicitat o noua expertiza medico legala efectuata de medicina superioara si nu am primit nici un răspuns de 6 luni Ma puteti ajuta cu un model de cerere pt a afla stadiul dosarului ,sau ce ar trebui sa fac in conditiile de fata? As dori o expertiza efectuata macar in alt oras! E absurd sa se i-a in considerare opiniile unei expertize medicale efectuate in cadrul spitalului
De obicei se emite o ordonanță de către procuror, care se comunica. Tot de obicei, dosarele penale durează ani de zile.
La 1 an de la începerea urmăririi penale puteți face la instanta contestatie privind durata procesului penal dacă este cazul.
Expertiza medico-legala se efectueaza de catre IML central sau de catre IML teritorial, la cererea organului judiciar.
IML nu face expertiza daca nu este virat in contul institutiei onorariul cerut, in cazul dvs. de catre parchet.
Daca doriti urgentarea expertizei puteti achita dvs. onorariul, urmand a va recupera cheltuiala, numai daca in final veti castiga procesul.
Si cum trebuie procedat in cazul in care as dori sa plătesc eu noua expertiza? Sa solicit in scris acest lucru, in conditiile in care nu mi s-a dat nici un raspuns in acest sens