CHKa a scris:
Nici nu stiu daca membrul care vrea sa se retraga ar trebui sa faca o cerere , sau doar o notificare ca se retrage din acordul de asociere . Din punctul lui de vedere , relatia lui cu asociatia s-a incheiat , tot ce mai are de facut este sa-si achite cheltuielile lunar . Cum se descurca presedintele si CE cu evidentele - treaba lor ... PS. Daca eu , membru al asociatiei de proprietari , depun la dvs. ( Presedinte al acesteia ) o cerere de retragere din asociatie , intemeiata pe Carta fundamentala a drepturilor Uniunii Europene , titlul II “ Libertatile “ , art. 12 “ Libertatea de intrunire si asociere “ , (1) “ Orice persoana are dreptul ..... la libertatea de asociere la toate nivelurile ... “ ce ati face ? Carta ESTE izvor de drept ...
Înțeleg că nu înțelegeți. Chiar dacă un proprietar ar depune la președinte
„o cerere de retragere din asociatie , intemeiata pe Carta fundamentala a drepturilor Uniunii Europene , titlul II “ Libertatile “ , art. 12 “ Libertatea de intrunire si asociere “ , (1) “ Orice persoana are dreptul ..... la libertatea de asociere la toate nivelurile ... “,
cerere sa nu ar produce efecte juridice decât dacă Judecătoria ar admite acțiunea civilă necontencioasă în privința modificării acordului de asociare ca urmare a cererii de retragere depusă de proprietarul membru al asociației .
Or, așa cum am subliniat mai sus, nici art. 40 alin. 1 din Constituție și completez acum, nici Carta fundamentala a drepturilor Uniunii Europene , titlul II “ Libertatile “ , art. 12 “ Libertatea de intrunire si asociere “, nu pot constitui temei de drept în acțiunea civilă câtă vreme există o lege Specială care a prevăzut fără echivoc cazul în care încetează statutul de membru al asociației.
Dar puteți să atacați la CCR chiar art. 17 alin. 9 din legea nr. 196/2018 pe motiv că instituie o discriminare între proprietarii membrii pentru care încetează statutul de membru al asociației ca urmare a pierderii calității de proprietar în condominiu și cei care vor să renunțe „de poftă” la acest statut, norma legală neprevăzând și situația acestora.
Aici puteți să invocați orice, inclusiv „ Carta fundamentala a drepturilor Uniunii Europene , titlul II “ Libertatile “ , art. 12 “ Libertatea de intrunire si asociere.