avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Acum 2 ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Acum 2 saptamani am avut un accident de masina (eu fiind partea vinovata). Initial am fost la daune usoare, deoarece impactul a fost unul minor. Nu am apucat sa completam declaratia, deoarece persoana pagubita a spus ca de fapt am dat-o cu capul de volan si vrea la spital. Nu a fost de acord sa chemam ambulanta, ci a trebuit sa o duc eu personal la un spital privat pentru consult la camera de garda. In urma consultului, diagnosticul dat de medic a fost minim (inclusiv tratamentul era format din paracetamol si magneziu) si nu a necesitat alte investigatii. Mentionez ca eu am achitat taxi, consultatie, tratament etc. A venit politia, s-a intocmit PV, iar seara am fost la Brigada Rutiera pentru a ridica documentele. Eu am primit dovada de circulatie si mi s-a retinut permisul pana la clasarea dosarului.
Pagubitul s-a dus cu asigurarea mea si autorizatia de reparatie la service, iar costurile de reparatie inteleg ca se ridica la mult peste ce ii ofera firma de Asigurari. Cu alte cuvinte, nu este despagubit integral pentru reparatie. In acest moment respectivul abuzeaza prin toate formele si ma suna insistent sa ii achit acea diferenta de plata din buzunarul meu. Din ce am aflat, intra in atributiile service-ului sa recupereze banii de la asigurator, pagubitul nefiind implicat in acest proces de plata a service-ului dupa incheierea contractului de mandat. Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati cu un sfat, deja s-a recurs la amenintari la adresa mea daca nu voi fi de acord sa platesc diferenta de bani.
Ce posibilitati sunt? Pot fi chemat in instanta si ce sanse sunt sa aiba castig de cauza in aceasta situatie? Nu ar trebui chemata in instanta firma de asigurari de catre service?
Cel mai recent răspuns: andreea16099 , utilizator 11:10, 26 Octombrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a lovit in volan, inseamna ca nu purta centura, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest lucru l-a intrebat si politia, dar persoana a declarat ca purta. Asta a fost si nedumerirea mea, cum poate un impact usor sa te dea cu capul de volan, si mai ales, daca purtai centura? Daca impactul a fost asa mare cum a declarat, de ce nu a sarit airbag-ul?

Pompiliu92 a scris:

Daca s-a lovit in volan, inseamna ca nu purta centura, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii care trebuie urmati in urma unui accident rutier soldat cu o victima. mihaelacristinap mihaelacristinap Buna ziua. La inceputul saptamanii am provocat un accident rutier prin neacordare de prioritare. In urma acestui accident a rezultat o victima. Victima nu ... (vezi toată discuția)
Accident la semafor simpaticutza85 simpaticutza85 Buna seara, am si eu nevoie de un sfat...ieri seara sora mea a avut un accident pe raza capitalei...era in masina in calitate de pasager in drepta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime mobralatzy mobralatzy Am citit mai multe subiecte pe acest forum in legatura cu problema mea dar totusi nu am reusit sa-mi gasesc raspunsurile. Deci din pacate am facut un accident, ... (vezi toată discuția)