avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Acum 2 ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Acum 2 saptamani am avut un accident de masina (eu fiind partea vinovata). Initial am fost la daune usoare, deoarece impactul a fost unul minor. Nu am apucat sa completam declaratia, deoarece persoana pagubita a spus ca de fapt am dat-o cu capul de volan si vrea la spital. Nu a fost de acord sa chemam ambulanta, ci a trebuit sa o duc eu personal la un spital privat pentru consult la camera de garda. In urma consultului, diagnosticul dat de medic a fost minim (inclusiv tratamentul era format din paracetamol si magneziu) si nu a necesitat alte investigatii. Mentionez ca eu am achitat taxi, consultatie, tratament etc. A venit politia, s-a intocmit PV, iar seara am fost la Brigada Rutiera pentru a ridica documentele. Eu am primit dovada de circulatie si mi s-a retinut permisul pana la clasarea dosarului.
Pagubitul s-a dus cu asigurarea mea si autorizatia de reparatie la service, iar costurile de reparatie inteleg ca se ridica la mult peste ce ii ofera firma de Asigurari. Cu alte cuvinte, nu este despagubit integral pentru reparatie. In acest moment respectivul abuzeaza prin toate formele si ma suna insistent sa ii achit acea diferenta de plata din buzunarul meu. Din ce am aflat, intra in atributiile service-ului sa recupereze banii de la asigurator, pagubitul nefiind implicat in acest proces de plata a service-ului dupa incheierea contractului de mandat. Va rog sa ma lamuriti si sa ma ajutati cu un sfat, deja s-a recurs la amenintari la adresa mea daca nu voi fi de acord sa platesc diferenta de bani.
Ce posibilitati sunt? Pot fi chemat in instanta si ce sanse sunt sa aiba castig de cauza in aceasta situatie? Nu ar trebui chemata in instanta firma de asigurari de catre service?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 15:25, 9 Martie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-a lovit in volan, inseamna ca nu purta centura, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest lucru l-a intrebat si politia, dar persoana a declarat ca purta. Asta a fost si nedumerirea mea, cum poate un impact usor sa te dea cu capul de volan, si mai ales, daca purtai centura? Daca impactul a fost asa mare cum a declarat, de ce nu a sarit airbag-ul?

Pompiliu92 a scris:

Daca s-a lovit in volan, inseamna ca nu purta centura, nu?

In mod normal daca a acuzat niste dureri, Poliția nu putea să zică nu. Și la Poliție lucrurile se complică. In loc de un PV de tamponare se face cercetare, etc. Când există presupuse vătămări procedural se ridică permisul, pe care le tot prelungiți. După 90 de zile polițistul de caz trimite Procurorului cu soluția de Clasare. Poate ați primit, daca nu, atunci urmează. Daca asiguratorul nu poate achita integral dauna mașinii, înseamnă că e dauna totala. Și procedural nu se poate plati mai mult de valoarea reală a mașinii. Pentru diferența de bani trebuie sa va dea în judecată pe civil. Pe asta poate câștiga, ptr că soluția va fi că prejudiciul trebuie reparat, că să poată să cumpere o mașină similară. Daca va câștiga va trebui să achitați.
Buna ziua,
Multumesc de raspuns. Am intrebat la Brigada Rutiera si m-au anuntat ca s-a trimis dosarul la Parchet cu solutia de clasare, momentan nu am primit nimic acasa. Cam cat timp dureaza pana voi fi instintat ca s-a depus plangere pe civil pentru despagubire? In instanta va trebui sa achit reparatia integrala sau doar diferenta?

Szekely Barna a scris:

In mod normal daca a acuzat niste dureri, Poliția nu putea să zică nu. Și la Poliție lucrurile se complică. In loc de un PV de tamponare se face cercetare, etc. Când există presupuse vătămări procedural se ridică permisul, pe care le tot prelungiți. După 90 de zile polițistul de caz trimite Procurorului cu soluția de Clasare. Poate ați primit, daca nu, atunci urmează. Daca asiguratorul nu poate achita integral dauna mașinii, înseamnă că e dauna totala. Și procedural nu se poate plati mai mult de valoarea reală a mașinii. Pentru diferența de bani trebuie sa va dea în judecată pe civil. Pe asta poate câștiga, ptr că soluția va fi că prejudiciul trebuie reparat, că să poată să cumpere o mașină similară. Daca va câștiga va trebui să achitați.

Daca va mai streaza cu banii inseamna că are pretenții. Dar va avea nevoie de ordonanță de Clasare. Trebuie văzut cât ar fi valoarea de piață a mașinii și cat a dat asiguratorul. Reparația poate costa mult mai mult. Dvs puteți fi obligat doar la diferența până la valoare de înlocuire auto similar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in cazul contestarii procesului verbal de catre vinovat Alin15572 Alin15572 Buna ziua, Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe raza orasului Bucuresti. Eu circulam regulamentar pe banda 3 a bulevardului, de pe ... (vezi toată discuția)
Mi-a tras de volan și am făcut accident! Nik90 Nik90 Bună seara! Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi ... (vezi toată discuția)
Acccident moto catam76 catam76 In data de 20.07.2012 in timp ce ma deplasam pe sos pipera cu motocicleta un sofer care venea din sent opus, a virat stanga fara sa se asigure eu lovindu-l in ... (vezi toată discuția)