avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc ...

Bună ziua!
Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima căsătorie, ea fiind unica moștenitoare . Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Din cate am inteles, in cazul decesului apartamentul poate rămâne viitorului soț. Ce trebuie sa fac ca apartamentul să rămână fiicei mele fără sa fie atacată moștenirea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 27 Octombrie 2023
Orice act este atacabil, cu atât mai mult vânzările fictive între părinți și copii, când prețul este stabilit fără intenția de a fi plătit.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator
In practica judiciara, daca se plătește prețul( fie chiar daca se împrumută prețul de copil, chiar și de la banca, ulterior fiind dat de părinte înapoi copilului), actul de vânzare este cel mai sigur act de făcut, singurul realmente neatacabil.
Că s-ar putea teoretic ataca orice act, asta este adevărat, însă șansele de reușită a contestației unui astfel de act sunt zero în instanță!
Nu ce practica, dar personal, am văzut mai multe sentințe civile de anulare a vânzării sau de constatare a actului simulat, decât de reductiune a donațiilor.
Iar vânzările între părinți și copii cam miros de la o posta a donație deghizata, fie pentru ca prețul nu se achita niciodată, fie pentru ca se plimba niște bani.
Un apartament cu 2 sau 3 camere valoreaza cel puțin 30.000 euro.
Ce banca împrumută asa o astfel de suma, fără ipotecă?
Apoi, dacă copilul e căsătorit, în caz de divorț, are ce împărți cu soțul/soția la partaj: bunul de la părinți.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Octombrie 2023
raluk0207, utilizator
ați putea compune un regim matrimonial al comunității convenționale. e complex, dar nu imposibil
Care ar fi scopul? Nu contează cu nimic când e vb de mostenire.

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie ascunsa?! Alt-Utilizator Alt-Utilizator Buna ziua Avem urmatoarea situatie: Doamna A se casatoreste cu domnul B. Ambii au copii majori din casatorii anterioare - respectiv doamna A o fata - sa-i ... (vezi toată discuția)