Bună ziua!
Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima căsătorie, ea fiind unica moștenitoare . Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Din cate am inteles, in cazul decesului apartamentul poate rămâne viitorului soț. Ce trebuie sa fac ca apartamentul să rămână fiicei mele fără sa fie atacată moștenirea.
In practica judiciara, daca se plătește prețul( fie chiar daca se împrumută prețul de copil, chiar și de la banca, ulterior fiind dat de părinte înapoi copilului), actul de vânzare este cel mai sigur act de făcut, singurul realmente neatacabil.
Că s-ar putea teoretic ataca orice act, asta este adevărat, însă șansele de reușită a contestației unui astfel de act sunt zero în instanță!
Nu ce practica, dar personal, am văzut mai multe sentințe civile de anulare a vânzării sau de constatare a actului simulat, decât de reductiune a donațiilor.
Iar vânzările între părinți și copii cam miros de la o posta a donație deghizata, fie pentru ca prețul nu se achita niciodată, fie pentru ca se plimba niște bani.
Un apartament cu 2 sau 3 camere valoreaza cel puțin 30.000 euro.
Ce banca împrumută asa o astfel de suma, fără ipotecă?
Apoi, dacă copilul e căsătorit, în caz de divorț, are ce împărți cu soțul/soția la partaj: bunul de la părinți.
Mostenire apartament
lumifatu
Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)