Bună ziua!
Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima căsătorie, ea fiind unica moștenitoare . Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Din cate am inteles, in cazul decesului apartamentul poate rămâne viitorului soț. Ce trebuie sa fac ca apartamentul să rămână fiicei mele fără sa fie atacată moștenirea.
Bună ziua!
Da, daca copilul este căsătorit, într-adevăr prin vânzare cumpărare și soțul copilului are dreptul la acel apartament, la care în mod normal nu ar avea dreptul. Aici are dreptate antevorbitoarea mea!
In schimb, nu sunt de acord cu cele spuse pe împrumutul de la banca. Acesta ar fi făcut strict pentru a se demonstra că mama a primit bani de la fiica, adică că acel contract de vânzare nu este fictiv, se pune și ipoteca de banca pe el pentru împrumut, dar, după ce primește banii de la banca mama ii da înapoi fiicei să acopere creditul și să ridice ipoteca.....așadar, se poate, dar, evident cu niste costuri.....că așa este in tenis!.....
acuma nu ar avea ce act sa fie atacat ca doamna inca nu e casatorita, deci nu are sens sa se scarpine invers, iar credit la banca ar putea sa faca doar daca vrea sa mai faca altceva cu banii cu dobanda mica, altfel, nu are rost.
o donatie acum mi se pare cea mai potrivita solutie cu pastrarea uzufructului si cu revenire in patrimoniul mamei in cazul decesul fiicei inaintea dansei, asta in ideea ca poate fata are un tata in viata la acel moment.
Tocmai că doamna vrea in perspectiva apropiata sa se recăsătorească și dorea că fiica să rămână cu imobilul proprietatea sa, dobândit inainte de această căsătorie.....într-un eventual deces al persoanei respective
( mama).....
Cât despre donație sau uzufruct, rămân la părerea mea că aceste acte sunt atacabile într-o proporție mult mai mare perioada cat contractele de vânzare-cumpărare, in varianta mai sus descrisă!
Dar, respect opinia celorlalți antevorbitori, fiecare are dreptul la o opinie!
Mostenire apartament
lumifatu
Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)