avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc ...

Bună ziua!
Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima căsătorie, ea fiind unica moștenitoare . Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Din cate am inteles, in cazul decesului apartamentul poate rămâne viitorului soț. Ce trebuie sa fac ca apartamentul să rămână fiicei mele fără sa fie atacată moștenirea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:48, 27 Octombrie 2023
Bună ziua!
Da, daca copilul este căsătorit, într-adevăr prin vânzare cumpărare și soțul copilului are dreptul la acel apartament, la care în mod normal nu ar avea dreptul. Aici are dreptate antevorbitoarea mea!
In schimb, nu sunt de acord cu cele spuse pe împrumutul de la banca. Acesta ar fi făcut strict pentru a se demonstra că mama a primit bani de la fiica, adică că acel contract de vânzare nu este fictiv, se pune și ipoteca de banca pe el pentru împrumut, dar, după ce primește banii de la banca mama ii da înapoi fiicei să acopere creditul și să ridice ipoteca.....așadar, se poate, dar, evident cu niste costuri.....că așa este in tenis!.....
Atunci cum nu e fictiv, dacă după ce ii achita mamei prețul, mama ii restituie banii?
acuma nu ar avea ce act sa fie atacat ca doamna inca nu e casatorita, deci nu are sens sa se scarpine invers, iar credit la banca ar putea sa faca doar daca vrea sa mai faca altceva cu banii cu dobanda mica, altfel, nu are rost.
o donatie acum mi se pare cea mai potrivita solutie cu pastrarea uzufructului si cu revenire in patrimoniul mamei in cazul decesul fiicei inaintea dansei, asta in ideea ca poate fata are un tata in viata la acel moment.


raluk0207 a scris:

Atunci cum nu e fictiv, dacă după ce ii achita mamei prețul, mama ii restituie banii?

Și cine știe acest lucru decât mama și fiica?
Tocmai că doamna vrea in perspectiva apropiata sa se recăsătorească și dorea că fiica să rămână cu imobilul proprietatea sa, dobândit inainte de această căsătorie.....într-un eventual deces al persoanei respective
( mama).....
Cât despre donație sau uzufruct, rămân la părerea mea că aceste acte sunt atacabile într-o proporție mult mai mare perioada cat contractele de vânzare-cumpărare, in varianta mai sus descrisă!
Dar, respect opinia celorlalți antevorbitori, fiecare are dreptul la o opinie!

Alte discuții în legătură

Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie ascunsa?! Alt-Utilizator Alt-Utilizator Buna ziua Avem urmatoarea situatie: Doamna A se casatoreste cu domnul B. Ambii au copii majori din casatorii anterioare - respectiv doamna A o fata - sa-i ... (vezi toată discuția)