Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

repunere pe rol

Am calitatea de reclamant in actiunea de divort. La al doilea termen nu m-am prezentat si cauza a fost suspendata. Am facut cerere de repunere pe rol si am obtinut un nou termen, dar am fost in imposibilitate de a ma prezenta si nici nu am putut instiinta in vreun fel instanta. Imi mai permite legea sa fac o noua cerere de repunere pe rol si sa obtin un nou termen ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 30 Ianuarie 2010
Lipsa reclamantului , la 2 termene de judecata , conduce la respingerea actiunii ca nesustinuta.
Insa aceasta lipsa e una nejustificata .Ati specificat ca a existat un motiv temeinic care v-a impiedicat sa va prezentati (in persoana sau prin mandatar, avocat , spre exemplu ).
Poate exista si o a doua incuviintare de neprezentare , insa una serios argumentata.
(daca exista vreun inscris doveditor , sa-l prezentati instantei )

Incidenta aparuta in cadrul acestui proces va ramane, totusi , la aprecierea instantei .

Nu am reusit sa aflu ce a dispus instanta in incheierea de sedinta. Am cautat si pe site-ul Judecatoriei, de regula se publica acest lucru, dar nu e nimic prezentat inca. Intrebarea trebuia s-o pun in legatura cu acest lucru, ce ar fi putut dispune instanta in cazul meu ? Pe urma as putea afla raspunsul si la intrebarea initiala.
Daca nu este publicat pe site-ul judecatoriei, puteti merge la arhiva instantei si sa cautati in condica de sedinte ce a decis instanta ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)
Lipsa partilor la termenul de judecata-consecinte Monica_1983 Monica_1983 Ce se intampla daca nu se prezinta reclamantul si nici paratul la termenul de divort/sedinta?Multumesc. (vezi toată discuția)