avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Mă confrunt cu următoarea situație, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Mă confrunt cu următoarea situație, părinții ...

Bună ziua !
Mă confrunt cu următoarea situație, părinți mei au divorțat tata a luat o întorsătură total împotriva mea și a mamei nu prea mai ținem legătura. Mă amenință ca mă dezmoștenește sau vinde apartamentul încă în timpul vieții…
Întrebarea mea ar fii dacă pot preveni acest lucru?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:44, 8 Noiembrie 2023
Nu aveți.nici.un drept asupra bunurilor tatălui dvs atât rimp cât acesta trăiește.Poate sa vândă sa cheltuie la păcatele etc.Dupa data decesului dacă mai sunt bunuri în masa succesorala o sa puteți dezbate mostenirea.Daca apartamentul.a fost cumpărat în timpul căsătoriei cu mama dvs atunci.se poate face partajul ,dumneaei urmând sa solicite acest lucru..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mary50 mary50 Buna ziua,tata a decedat la inceputul anului acesta,ar trebui sa facem succesiunea,suntem doar eu si mama.Mama sustine sa nu o faccem pentru a nu cheltui ... (vezi toată discuția)
Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)