avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț de comun acord cu rezidenta în altă țară ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț de comun acord cu rezidenta în altă țară decât Romania

Soț și soție căsătoriți în România cu rezidenta în Finlanda au decis să divorțeze cu toate ca sunt motive de infidelitate au decis să fie de comun acord au și doi copii în îngrijire. Întrebarea este poate să divorțeze în Finlanda prin ambasadă ori trebuie să se întoarcă în țară? Dețin bunuri comune în România dar au și un împrumut pentru casă în Finlanda nu este achitat integral. Este luat și imobilul din Finlanda în considerație la partajul din România sau trebuie să se dezbată aici în Finlanda. Ei sunt amândoi deținători a 50% a imobilelor atât în țară cat și în România. Dacă copii au adresa permanentă la mamă dar împart timpul cu copii în timpul săptămânii din cauza serviciului în schimburi este tatăl obligat să ajute financiar? Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:51, 30 Noiembrie 2023
Puteti divorta in Romania dupa legea romana sau cea finlandeza, depinde de acordul dvs. fara a fi prezenti personal, doar reprezentati de avocat.

Pentru copii doar legea din Finlanda (locul rezidentei). In privinta contributiei parintilor, nu timpul petrecut impreuna e important ci cheltuielile necesare ingrijirii si educatiei. Ideea e ca ambii sa contribuie. Si aici daca exista intelegere intre dvs ca parinti, instanta o poate consfinti.

Separat de divort vorbim de partaj, care poate fi facut tot in functie de optiunea partilor in tara sau in Finlanda, de vreme ce exista bunuri in ambele state. De asemenea puteti face tranzactie, care la randul ei poate fi totala (pe toate bunurile) sau doar partiala.

Este destul de complexa discutia intrucat sunt mai multe aspecte juridice de luat in considerare, dar se rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj strainatate ali80 ali80 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu o informatie. Locuiesc in strainatate, divortul este in derulare aici si urmeaza sa facem partajul. Recent a aparut o ... (vezi toată discuția)
Divort mara_08 mara_08 Buna ziua, Dupa o casnicie de peste 25 de ani, sunt nevoita sa divortez din cauza infidelitatii sotului meu. El este plecat in strainatate de 2 ani, in USA, ... (vezi toată discuția)
Divort iuliannikky iuliannikky am 12 ani de casnicie,doi copii de 8 si 11 ani,o casa in constructie nelocuibila,eu lucrez in danemarca,sotia in italia si copii locuiesc la parintii mei in ... (vezi toată discuția)