Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, Intr-o cerere civila, care are ca obiect obligarea ...

Buna ziua,

Intr-o cerere civila, care are ca obiect obligarea paratei din Germania, la plata unor facturi, exprimate in euro, ce curs BNR se va avea in vedere: cel de la data scadentei facturilor sau cel de la data formularii cererii.
Dar pentru penalitatile de intarziere?
Competenta de solutionare revine, confrom contractului, instantei din Romania.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: antonia.jurist , utilizator 12:29, 17 Ianuarie 2024
Buna ziua, in principiu plata in moneda straiuna se face in lei la cursul din ziua platii. Daca vi s-a pus in vedere sa precizati cuantumul cererii in lei, atunci faceti conversia la cursul din data inregistrarii actiunii.
Va multumesc mult pentru raspuns.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii in tara pentru firma din germania gabybej gabybej Rog ajutor urgent! am urmatorul caz: prestez servicii de instalatii in Romania pentru o firma din Germania pe baza de Contract si am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza dobanda legala? MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Dupa ultima hotarare a judecatoarei a reiesit faptul ca din suma de 17000 euro se va plati dobanda legala a BNR .Cum se calculeaza dobanda avand in vedre ca ... (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)